Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vodiči pozor! Na cestách sa môže vyskytnúť sneh, hmla alebo poľadovica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Na horskom priechode Vrchslatina sa môže vo štvrtok ráno miestami vyskytnúť zľadovatený sneh s hrúbkou dva centimetre. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informovala na svojom webe zjazdnost.sk.

"Pre hmlu je znížená dohľadnosť do 50 metrov v lokalite Haniska a Milhosť, do 100 metrov v lokalite Trebišov, Sečovce, Záborské, Kráľovský Chlmec, Dargov a Ďurďošík - diaľnica," upozornili tiež cestári. Na poľadovicu si treba dávať pozor na cestách I/51 Husárska - Hontianske Nemce - Teplička, I/66 Dudince - Hontianske Nemce - Babiná sever (II/527), II/526 Devičie - Senohrad, II/527 Dačov Lom-Babiná sever a na cestách III. triedy v obvode Krupina.

Archívne video

Poľadovica v Petržalke dáva ľuďom zabrať (Zdroj: Tip čitateľa)

Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú podľa SSC nutné snehové reťaze pre všetky vozidlá. SSC tiež pripomína, že od stredy (24. 1.) je horský priechod Príslop uzavretý pre nákladnú dopravu nad 12 metrov celkovej dĺžky. Cesty II/571 Muráň - Červená Skala a II/531 v okrese Brezno sú uzatvorené pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý. Výnimkou je úsek R4 obchvat mesta Svidník, kde sa na vozovke nachádza miestami kašovitý sneh. Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu.
 

Viac o téme: SnehPočasiePoľadovicaHmlaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu