Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalšie čistky u Tarabu: Na ministerstve končí známy ochranár a odborník na medveďa hnedého!

Tomáš Taraba Zobraziť galériu (2)
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Zdá sa, že minister životného prostredia Tomáš Taraba to vo svojom rezorte zobral pekne zostra. Odkedy je vo funkcii, stihol urobiť už niekoľko personálnych zmien vrátane kontroverznej výmeny šéfa TANAP-u. Teraz prišiel čas na ďalšiu zmenu – na ministerstve končí známy ochranár a bývalý šéf zásahového tímu pre medveďa hnedého.

Ochranár Marián Hletko už nemá pracovať na environrezorte. O jeho konci informoval na sociálnej sieti bývalý štátny tajomník ministerstva Michal Kiča. „Z ministerstva životného prostredia SR bol dnes vyhodený aj Marián Hletko, údajne pre nadbytočnosť. Uznávaný expert na medvede a zakladateľ zásahového tímu. Je to ten zamestnanec, pri ktorom Rudolf Huliak hovoril na FB o popravách ochranárov. Toto Huliakovo vyjadrenie uviedla pani prezidentka ako jeden z dôvodov, pre ktorý ho odmietla vymenovať za ministra,“ napísal.

archívne video 

V prvom štvrťroku chceme začať proces zonácie TANAP-u, povedal Taraba (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

„Musel skončiť práve v deň, kedy štátny tajomník Kuffa a poslanec Huliak majú už niekoľkú tlačovú konferenciu, na ktorej prezentujú čím ďalej tým viac bizarnejšie varianty ´menežmentu´ medveďa hnedého, ktorými sa snažia zakryť svoju neschopnosť plniť absurdné predvolebné sľuby. Marián vedel vždy nekompromisne a na základe dát vyvrátiť mnohé hoaxy o medveďoch, a preto je tejto garnitúre očividne nepohodlný. A Huliak ´Majkovi Hľetkovi´ nikdy nezabudne, že poukázal na protiprávnu činnosť jeho poľovného združenia, za ktorú dostalo aj sankciu,“ pokračoval.

Marián Hletko.
Zobraziť galériu (2)
Marián Hletko.  (Zdroj: Facebook/Majo Hletko)

Na sociálnych sieťach bol podľa neho Hletko terčom dezinformácií, nenávisti a dostával tiež neustále rôzne anonymné vyhrážky, ktoré mala prešetrovať aj polícia. „Napriek tomu zo štátnych služieb neodišiel. Osudným sa mu stalo až trio Huliak, Taraba a Kuffa,“ skonštatoval Kiča. „Ďakujem Mariánovi a jeho tímu, za všetko, čo za tak krátky čas spravil pre ochranu bezpečného spolužitia ľudí a medveďov na Slovensku. Verím, že v ochrane prírody zostane aj naďalej aktívny,“ dodal.

Štátny tajomník rezortu Filip Kuffa v tejto súvislosti uviedol, že všetci zamestnanci rezortu mali od ich nástupu čas ukázať, ako vedia pracovať. „Pán Hletko za tú dobu nebol schopný to preukázať. Boli tam nejaké konflikty,“ povedal. O aké konflikty išlo, konkretizovať nechcel. "Pokiaľ viem, tak sa s ním dohodli, on dohodu prijal, že odchádza preč," dodal. 

Hletko pôsobil od roku 2022 na odbore riadenia národných parkov. Na starosti mal aj problematiku medveďov. V minulosti tiež stál za založením Zásahového tímu pre medveďa hnedého, ktorý istý čas aj viedol.

 

Viac o téme: Ministerstvo životného prostrediaMarián Hletko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu