Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Polícia obvinila Ukrajinca a muža z Veľkej Lomnice, obaja jazdili opití

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

KEŽMAROK - Polícia obvinila dvoch vodičov, ktorí na cestách v okrese Kežmarok jazdili pod vplyvom alkoholu. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že v prvom prípade išlo o 45-ročného muža z Veľkej Lomnice a v druhom o 33-ročného Ukrajinca.

"Protiprávneho konania sa muž z Veľkej Lomnice dopustil v piatok (19. 1.) popoludní na Jilemnického ulici v mieste bydliska. Policajná hliadka si všimla motorové vozidlo, ktorého vodič sa snažil odbočiť a zaparkovať na odstavnej ploche. Podrobili ho dychovej skúške, jej hodnota presiahla jedno promile. Opakovaná dychová skúška dosiahla výsledok takmer 1,2 promile," priblížila Ligdayová.

Archívne video

Dopravná nehoda v Bratislave. Vlak sa zrazil s autom. (Zdroj: Tip čitateľa)

Policajti pri kontrole zistili, že muž viedol osobné auto bez platného vodičského preukazu a napriek tomu, že bol vo februári 2022 okresným súdom uznaný za vinného zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nezodpovedný vodič skončil v cele policajného zaistenia. Prípadom sa zaoberá Okresný dopravný inšpektorát v Kežmarku.

Hovorkyňa dodala, že druhý vodič z Ukrajiny jazdil opitý v sobotu (20. 1.) v skorých ranných hodinách v obci Ľubica. "Službukonajúca policajná hliadka si vozidlo všimla, pretože vodič šiel veľmi pomaly a zo strany na stranu. Pri kontrole bolo vykonanou dychovou skúškou preukázané, že viedol vozidlo pod vplyvom alkoholu. Výsledok dosiahol hodnotu takmer dve promile," priblížila hovorkyňa. Hliadka navyše zistila, že muž šoféroval bez vodičského preukazu a nemal pri sebe žiadne osobné doklady ani doklady od vozidla. "Ukrajinec bol po policajnej kontrole obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia," dodala Ligdayová s tým, že po vykonaní potrebných procesných úkonov ho obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Viac o téme: AlkoholOpitýZa volantomPokuta UkrajinecMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu