Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na východe Slovenska treba v piatok počítať s tvorbou snehových závejov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - V Prešovskom kraji treba počas piatka počítať s tvorbou snehových závejov a jazykov. Na horách zas môže byť víchrica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal preto výstrahy prvého stupňa, informuje o tom na svojom webe.

Na východe Slovenska treba
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Výstraha pred snehovými závejmi a jazykmi platí do 15.00 h v takmer celom Prešovskom kraji. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozornili meteorológovia. 

archívne video

Bratislava pod pokrývkou snehu: Biele ulice a zasypané autá (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Varujú aj pred vetrom na horách

Výstrahu v tejto súvislosti vydali v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Ružomberok. Upozornili, že v daných oblastiach môže vietor dosiahnuť priemernú rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu, čo predstavuje víchricu. SHMÚ tiež vydal hydrologické výstrahy pred povodňou. Druhostupňová výstraha platí v okresoch Michalovce a Trebišov bez Roňavy.

Na východe Slovenska treba
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Vo viacerých oblastiach SHMÚ tiež zaznamenal prekročenie hodnôt, nenastali však podmienky na vydanie upozornenia na smogovú situáciu. Ide o Košice, Jelšavu, Košice-okolie, Veľkú Idu, Levice, Liptovský Mikuláš a Ružomberok. "V najbližších 24 hodinách sa očakáva zlepšenie rozptylovej situácie," dodal.

Viac o téme: PočasieVietorZávejeVýstrahaSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu