Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

AKTUÁLNE Obrovský protest! Do ulíc v Bratislave vyšlo 20-tisíc ľudí: Nesúhlasia s rušením Úradu špeciálnej prokuratúry

Ivan Korčok (uprostred) počas protestného zhromaždenia hnutia Progresívne Slovensko (PS), strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) proti návrhu trestného zákona, ktorý obsahuje aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. Zobraziť galériu (39)
Ivan Korčok (uprostred) počas protestného zhromaždenia hnutia Progresívne Slovensko (PS), strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) proti návrhu trestného zákona, ktorý obsahuje aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Tisíce ľudí vo viacerých mestách Slovenska vo štvrtok opäť vyšli do ulíc protestovať proti krokom vlády. Zhromaždenia zvolali opozičné PS, SaS a KDH, ktoré namietajú najmä rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry.

video z protestu

Proti zrušeniu špeciálnej prokuratúry v Bratislave protestovalo viac ako 20-tisíc ľudí (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované19:52 Premávku na Námestí SNP v Bratislave po skončení verejného zhromaždenia obnovili. Bratislavská polícia o tom informuje na webe. "Premávka je obnovená pre individuálnu dopravu, ako aj pre MHD," uviedli policajti.

V trnavských uliciach dav protestoval proti rušeniu špeciálnej prokuratúry (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Na Námestí SNP v Bratislave medzi rečníkmi vystúpili zástupcovia politických strán, ale aj známe osobnosti. Ľudia skandovali heslá ako "Stačilo" či "Dosť bolo Fica". Zhromaždenia sa uskutočnili napríklad aj v Spišskej Novej Vsi, Považskej Bystrici, Piešťanoch, Prievidzi, Nitre, Trnave, Liptovskom Mikuláši, Leviciach, Prešove, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Trenčíne. Podľa polície sa protestu zúčasnilo približne 20-tisíc demonštrantov, ktorý zaplavili celé námestie.

Pozrite si zábery z obrovského protestu v Bratislave.

Galéria: Do slovenských ulíc vyšli davy ľudí: Na námestí v Bratislave ich protestovalo viac ako 20-tisíc

Premávka na Námestí SNP v Bratislave je aktuálne pre konanie verejného zhromaždenia na nevyhnutne dlhý čas uzavretá. Bratislavská polícia o tom informuje na webe.

Opozičný protest v Banskej Bystrici navštívili viaceré slovenské osobnosti (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

"V dôsledku konania sa verejného zhromaždenia je aktuálne uzavretá premávka na Námestí SNP od Hodžovho námestia pre individuálnu dopravu, ako aj pre MHD," uviedli policajti. Žiadajú vodičov, jazdiacich v okolí, aby rešpektovali pokyny polície.

Viac o téme: ProtestOpozíciaSaSKDHProgresívne SlovenskoBratislavaZastavme ich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu