Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Strana SaS kritizuje obmedzenie diskusie k novele kompetenčného zákona

Branislav Gröhling
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičná SaS kritizuje obmedzenie diskusie k novele kompetenčného zákona, ktorá sa má začať v pléne Národnej rady (NR) SR v piatok (12. 1.) a trvať má 12 hodín. Podpredseda strany Branislav Gröhling podčiarkol, že prezidentka Zuzana Čaputová novelu vrátila aj s pripomienkami a vládna koalícia by mala riadne vysvetliť, prečo pripomienky neberie do úvahy.

Vladimíra Marcinková (SaS) za postupom koalície vidí snahu presadiť zákon čo najskôr, aby SNS mohla v novom rezorte uplatniť svojich ľudí. Vláda by mala podľa nej vysvetliť aj financovanie nového ministerstva cestovného ruchu a športu, keďže v štáte chýbajú peniaze aj na riešenia podstatnejších problémov.

archívne video

Poslanci budú opäť rokovať do polnoci, opozícia protestuje (Zdroj: TASR/Marina Kriková)

Odmietla pritom, že by aktuálna rozsiahla diskusia k novele Trestného zákona mala byť obštrukciou opozície. "My sa tu snažíme nahrádzať medzirezortné pripomienkové konanie," uviedla s tým, že opozícia sa snaží od dotknutých orgánov a odborníkov zbierať informácie a pripomienky, ktoré v pléne prezentuje. Upozornila, že novelizáciou sa mení celá trestná politika a koalícia neodpovedá na závažné otázky.

Viac o téme: OpozíciaKritikaNovelaNR SRSaSKompenzačný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu