Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Z detailov šokujúcej tragédie v obci Husák mrazí: 19-mesačné dieťa prežilo pri svojej zosnulej matke dva dni

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Diana Semanová, TASR/Pavol Zachar)

HUSÁK - Policajti objavili v nedeľu v rodinnom dome v obci Husák v okrese Sobrance mŕtvu ženu. Pri tele 41-ročnej Márie našli jej 19-mesačnú dcéru, ktorá pri svojej zosnulej mame prežila dva dni. Dievčatko previezli do nemocnice v Michalovciach a podľa dostupných informácii nemá ako zázrakom žiadne zdravotné komplikácie.

Žena žila v dome so svojou malou dcérkou. Políciu zalarmovali príbuzní, keďže sa im dva dni neozývala. "Tam sa nedalo vojsť, ona mala zamknuté," uviedol pre TV JOJ otec dievčatka. Obhliadajúci lekár podľa polície na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie a na určenie presnej príčiny smrti 41-ročnej Márie bola nariadená pitva.

archívne video 

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Všetky podrobnosti sú predmetom ďalšieho preverovania a vzhľadom na citlivosť prípadu nebudú poskytované bližšie informácie," uviedla hovorkyňa košického krajského riaditeľstva Policajného zboru Lenka Ivanová.

Polícia po príchode našla vedľa ženy len jej 19-mesačnú dcéru. Otec jej dal okamžite najesť a napiť a následne si ju do opatery vzali zdravotníci. "Ležala pri mne a hrala sa. Bál som sa. Tri dni nič nejedla, to je na umretie," opísal otec dievčatka traumatický zážitok.

Dievčatko je v poriadku

Otec, ktorý býva v rovnakej dedine, sa chce o dcéru postarať. O jej ďalšom osude ale budú teraz rozhodovať úrady. "Určia, komu bude to dieťa dané - či jeho rodinným príslušníkom alebo jeho otcovi," povedala pre televíziu primárka pediatrického oddelenia nemocnice v Michalovciach Dana Jurečková. 

Z detailov šokujúcej tragédie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

Záchranári dieťa transportovali do nemocnice v Michalovciach na pozorovanie. "Dieťa nemá absolútne žiadnu liečbu, dobre papá, nosíme ho na rukách a mojkáme sa s ním," uviedla Jurečková. 

Viac o téme: DieťaTragédiaHusák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu