Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Poslanci už tretí deň pokračujú v diskusii k novele Trestného zákona

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR aj v stredu ráno pokračujú v 6. schôdzi diskusiou k návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona. Prihlásených je ešte 39 rečníkov písomne, každý môže vystupovať 20 minút. Po nich sa budú môcť hlásiť poslanci ústne. Diskusii aj v utorok (9. 1.) dominovali vyjadrenia opozície.

Ako prvá v stredu vystúpila poslankyňa Tina Gažovičová (Progresívne Slovensko). Zdôraznila, že neexistujú podmienky na to, aby sa teraz narýchlo zrušila celá inštitúcia - teda Úrad špeciálnej prokuratúry. Dodala, že vláda tvrdí, že musí urýchlene zmeniť trestné sadzby, pretože sú neprimerané a odvoláva sa na infláciu. To podľa nej nie je dôvod narýchlo meniť zákon v skrátenom konaní.

archívne video

Predseda vlády SR Robert Fico priblížil plány na rok 2024 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Som presvedčená, že predložili návrh do skráteného legislatívneho konania, aby obmedzili diskusiu a akúkoľvek kritiku, lebo vedeli, že tento návrh nebude populárny. Nikomu ani z ich voličov nepomôže, nezlepší kvalitu života pre nejakú významnú skupinu ľudí," vyhlásila s tým, že vládna koalícia chcela novelu presadiť z pozície moci.

Viac o téme: DiskusiaOpozíciaPoslanciNR SRNovela Trestného zákona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu