Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Štátna tajomníčka Kurilovská poverila vedením Akadémie Policajného zboru Stanislava Šišuláka

Štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská poverila vedením Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave Stanislava Šišuláka
Štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská poverila vedením Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave Stanislava Šišuláka (Zdroj: Facebook/Lucia Kurilovská)

BRATISLAVA - Štátna tajomníčka Ministerstva vnútra (MV) SR Lucia Kurilovská poverila vedením Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave Stanislava Šišuláka. Informovala o tom na sociálnej sieti.

archívne video

Lucia Kurilovská o tom, či odstúpi z funkcie rektorky Akadémie Policajného zboru (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Na APZ mi veľmi záleží, je to jediná a jedinečná univerzita a som rada, že bude v dobrých rukách," priblížila. Dodala, že sa zo svojej pozície bude naďalej snažiť, aby akadémia rástla a rozvíjala sa a aby už nestagnovala, ako to bolo v posledných mesiacoch.

Miesto rektora policajnej akadémie sa uvoľnilo vlani po odvolaní súčasnej štátnej tajomníčky ministerstva Kurilovskej, ktorá skončila v súvislosti s kauzou postrelenej študentky. Vedením školy bol dočasne poverený prorektor Michal Marko. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v rozhovore pre TASR potvrdil, že Šišulák by sa mohol stať novým rektorom. Návrh na vymenovanie alebo odvolanie rektora predkladá minister vnútra prezidentovi.

Viac o téme: Lucia KurilovskáAkadémia policajného zboruStanislav Šišulák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu