Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šialená jazda 18-ročného mladíka: Mimo obce sa rútil neuveriteľnou rýchlosťou!

Mladík pri Nevericiach prekročil najvyššiu povolenú rýchlosť o 67 km/h. Zobraziť galériu (2)
Mladík pri Nevericiach prekročil najvyššiu povolenú rýchlosť o 67 km/h. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

ZLATÉ MORAVCE - Rýchla jazda v kombinácii so slabými vodičskými skúsenosťami sa mohla skončiť tragédiou. Pri obci Neverice 18-ročný mladík prekročil najvyššiu povolenú rýchlosť až o 67 kilometrov za hodinu. Polícia preto "novopečených" vodičov varuje.

Dopravní policajti z Krajského dopravného inšpektorátu Nitra vykonávali počas osobitnej kontroly meranie najvyššej dovolenej rýchlosti na ceste I/65 v katastri obce Neverice v okrese Zlaté Moravce. Ako informovala nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti, porušenie zákona zaznamenali u vodiča vozidla Volkswagen Golf, ktorý viedol vozidlo mimo obce neuveriteľnou rýchlosťou 157 kilometrov za hodinu (km/h).

"Na uvedenom úseku je povolená 90 km/h, čím prekročil najvyššiu povolenú rýchlosť o 67 km/h," dodáva polícia. Policajti uviedli, že išlo o vodiča vo veku 18 rokov a uložili mu blokovú pokutu vo výške 700 eur a z dôvodu insolventnosti zadržali aj vodičský preukaz.

Šialená jazda 18-ročného mladíka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

„V zmysle § 91a zákona o cestnej premávke, pokiaľ sa do dvoch rokov od udelenia vodičského oprávnenia ešte raz dopustí porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom alebo prekročí rýchlosť jazdy, bude musieť absolvovať podľa rozhodnutia správneho orgánu rehabilitačný kurz pre vodičov, doškoľovací kurz, resp. skúšku z odbornej spôsobilosti," apeluje polícia na "novopečených" vodičov.

archívne video

V bratislavskom Ružinove došlo k zrážke auta s vlakom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: RýchlosťRýchla jazdaPolícia Meranie rýchlostiNeverice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu