Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Neznámy páchateľ vytvoril v Čiernom Brode skládku plastového komunálneho odpadu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NITRA - Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Nitra začal trestné stíhanie pre prečin neoprávneného nakladania s odpadmi. Zatiaľ neznámy páchateľ v období rokov 2014 až 2018 v katastrálnom území Zúgov v obci Čierny Brod v okrese Galanta uložil na pozemku vo vlastníctve SR v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi plastový komunálny odpad, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

V dôsledku tohto konania vznikla skládka s veľkosťou 4000 štvorcových metrov zo zmesi podrvených plastov, rôznych plastových častí áut, pneumatík, veľkých plastových tašiek, gumených tesnení, plastových nádob, ako aj plastov z elektrospotrebičov. Páchateľ neoprávnene nakladal s odpadom v rozsahu predbežne minimálne 26.600 eur. Presné náklady na odstránenie neoprávnene uloženého odpadu budú vyčíslené znaleckým dokazovaním.

archívne video

Polícia riadi dopravu pri nehode, ktorá sa stala v bratislavskom Ružinove (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Polícia upozorňuje občanov aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, keďže takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti.

Viac o téme: PlastPáchateľEnviropolíciaVyšetrovateľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu