Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE V okrese Trebišov sa prevrátil autobus, zasahujú tam hasiči i záchranári

Na snímke nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov Zobraziť galériu (6)
Na snímke nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

DARGOV - Hasiči i záchranári aktuálne zasahujú pri obci Dargov v okrese Trebišov. Prevrátil sa tam autobus z Ukrajiny s 54 cestujúcimi a dvoma vodičmi. Uviedol to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Aktualizované 16:18 Celkovo 51 zranených ošetrili v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach po dopravnej nehode autobusu pri Dargove. Uviedla vedúca komunikačného odboru nemocnice Ladislava Šustová. "V dôsledku mimoriadnej udalosti súvisiacej s dopravnou nehodou autobusu bol v UNLP aktivovaný traumatologický plán. Do akcie bolo zapojených spolu 105 zamestnancov našej nemocnice z Oddelenia urgentného príjmu, Kliniky úrazovej chirurgie, Centrálneho operačného traktu vrátane anestéziológov a intenzivistov," povedala Šustová s tým, že zranených na ošetrenie priviezli hasiči z miesta nehody evakuačným autobusom.

"Naši zdravotníci ošetrili spolu 51 zranených. Väčšina z nich si vyžadovala ambulantné ošetrenie. Dominovali ľahšie otrasy mozgu a povrchové poranenia hlavy a končatín. Zo stredne závažných úrazov utrpeli cestujúci zlomeniny rebra a stavcov, vyskytli sa aj pomliaždenia vnútorných orgánov. Hospitalizovať bolo potrebné spolu šesť pacientov," uviedla hovorkyňa nemocnice.

Aktualizované 12:15 Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby aktualizovalo počty cestujúcich a zranených. "V autobuse sa viezlo spolu 54 cestujúcich. Desať pacientov záchranári po ošetrení previezli do nemocníc v Košiciach a v Trebišove. Boli medzi nimi aj tri deti vo veku od jedného do 15 rokov. Išlo predovšetkým o úrazy hlavy, brucha a končatín," povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby slovenskej republiky Petra Klimešová s tým, že 28 pacientov bolo prevezených evakuačným hasičským autobusom na centrálne príjmy nemocníc. Ďalších 16 cestujúcich odmietlo ošetrenie.

Aktualizované 10:19  Podľa hovorkyne OSZZS Petry Klimešovej situácia na mieste sa vyvíja. Aktuálne evidujú deväť zranených osôb, sú medzi nimi aj deti. "Tento počet sa ešte môže meniť, keďže zásah na mieste stále prebieha," povedala a doplnila, že zranených transportujú do nemocníc v Košiciach a v Trebišove.

Pri obci Dargov sa prevrátil autobus, zasahujú tam hasiči i záchranári

Pri obci Dargov sa prevrátil autobus, zasahujú tam hasiči i záchranári (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Na snímke nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov
Zobraziť galériu (6)
Na snímke nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov  (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Cesta je neprejazdná 

"Na mieste zasahujú ôsmi hasiči so štyrmi kusmi techniky," povedal operačný dôstojník. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky, na sociálnej sieti priblížilo, že zranení cestujúci sú pri vedomí so zraneniami hlavy a končatín. Ako doplnilo operačné stredisko, zranených je minimálne sedem ľudí, sú medzi nimi aj deti.

AKTUÁLNE V okrese Trebišov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Polícia vyzvala vodičov, aby pre prevrátený autobus zvýšili opatrnosť. "Cesta medzi horským priechodom Dargov a mestom Sečovce je momentálne kvôli dokumentovaniu dopravnej nehody neprejazdná. Podľa prvotných informácií došlo k prevráteniu autobusu, smerujúceho k ukrajinským hraniciam," uviedli. 

Našťastie, dopravná nehoda si nevyžiadanej žiadne straty na životoch, zranení boli prevezení posádkami RZP do nemocníc. "Rešpektujte pokyny príslušníkov PZ, ktorí sú na mieste, a ktorí vás navedú na obchádzajú trasu," dodali.

Viac o téme: HasičiTrebišovDragovAutobis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu