Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Remišová u Rašiho bola zvedavá na financovanie kongresu: Minister ju zotrel a zúčtoval jej drahé nábytky na rezorte!

Raši sa posťažoval, že Remišová vraj šafárila na MIRRI pri nákupoch sedačky či vešiakov. Zobraziť galériu (5)
Raši sa posťažoval, že Remišová vraj šafárila na MIRRI pri nákupoch sedačky či vešiakov. (Zdroj: Facebook/Richard Raši)

BRATISLAVA - Bývalá vicepremiérka a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová zo Za ľudí bola v parlamente na hodine otázok zvedavá na to, ako jej nástupca Richard Raši financoval popradský kongres s komunálnymi lídrami, kde bolo viac ako 1000 starostov. Samotná Remišová totiž kongres považuje za stranícku kampaň pred prezidentskými voľbami, kde by sa o kreslo mal uchádzať Rašiho stranícky šéf a predseda parlamentu Peter Pellegrini. To zrejme nemala robiť, pretože Raši ju jediným videom zotrel a zúčtoval jej, koľko stálo financovanie kongresu v porovnaní s jej luxusnými nákupmi na MIRRI v čase, keď tam pôsobila ona. Bude však tento luxusný nábytok rezort používať aj naďalej alebo ho predá?

MIRRI počas minulých dní organizovalo v športovej hale v Poprade kongres, kde sa stretli komunálni lídri z celej krajiny a diskutovali na rôzne témy. Akcia sa podľa Rašiho konala za prítomnosti viac ako tisíc starostov a primátorov, pričom priestor bol aj na diskusiu, kde sa zúčastnili i členovia vlády.

Remišová tu argumentuje tým, že aj za jej vedenia sa robili podobné kongresy, no nikdy sa vraj na pódiu neobjavovali členovia vlády, ale len odborníci, ktorí na rezortoch pôsobili, a teda nie priamo politicky napojené osoby. Podľa bývalej vicepremiérky a aktuálnej poslankyne koalície Slovensko je toto vraj stranícka akcia, ktorá mala fungovať ako stranícka kampaň pred prezidentskými voľbami, kde by sa mal ako kandidát objaviť aj šéf Hlasu-SD. Ten mimochodom zatiaľ kandidatúru stále nepotvrdil.

VIDEO Richard Raši odpovedal Remišovej na otázku o financovaní kongresu:

Raši naložil predchodkyni Remišovej za to, ako na ministerstve nešetrila peniaze a kupovala nábytky (Zdroj: Facebook/Richard Raši)

Otázka, na ktorú Raši odpovedal súhrnom Remišovej "luxusných" nákupov

Následne Raši už vo videu prešiel k téme, aby Remišovej odpovedal na otázku, koľko celý kongres a prenájom priestorov v popradskej hale stál. "Všetky služby, catering, objednanie sály a technika stáli 2,5-krát takého stola, ktorý ste si vy kúpili do ministerskej zasadačky," zotrel Raši Remišovú prvým príkladom, no nezastavil sa.

Remišová u Rašiho bola
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Richard Raši)

Následne prešiel k sedačke. Zajednanie celého kongresu podľa Rašiho vraj stálo menej ako 5 takých sedačiek, ktoré Remišová zabezpečila na MIRRI. Podľa Rašiho boli sedačky zakúpené na ministerstvo "úplne zbytočne".

Remišová u Rašiho bola
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Richard Raši)

Minister však stále neprestal. Celý kongres podľa neho stál asi toľko, ako 280 luxusných vešiakov na MIRRI, ktoré vraj opäť nakúpila Remišová.

Remišová u Rašiho bola
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Richard Raši)

Spomenul aj periodikum, ktoré MIRRI vydávalo za Remišovej pôsobenia s názvom "Lepšie Slovensko". Vraj celý kongres stál tiež menej, ako vydanie jedného takého čísla tohto časopisu, ktorý podľa Rašiho remišovci distribuovali po Slovensku v čase predvolebnej kampane.

Remišová u Rašiho bola
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Richard Raši)

Občerstvenie vraj mali od žiakov zo strednej školy a prenájom športovej haly ich vyšiel lacnejšie

"Poďme si teraz, pani Remišová, porovnať niekoľko faktov," pokračoval Raši, ktorý začal porovnávať jeho organizovanie kongresu s vedením za čias Remišovej. "Vaša najväčšia akcia bolo otvorenie operačného programu Slovensko. Najali ste si na to agentúru a za celý cirkus pre spolu tak maximálne 500 ľudí ste zaplatili 200-tisíc eur," povedal Raši a v rámci porovnania uviedol, že jeho kongres sa na rozdiel od luxusných priestorov odohrával v športovej hale a občerstvenie na ňom nepochádzalo z reštaurácií, ale z rúk študentov strednej odbornej školy. Pri sume 200-tisíc eur ešte Raši stihol spomenúť, že jeho popradský kongres bol 5-krát lacnejší.

Predať to môžu len nad cenu, inak to nemá zmysel a bude to stratové, reaguje MIRRI

Raši pritom spomenul doslova celý zoznam luxusných položiek, ktoré Remišová vraj nakúpila na do priestorov MIRRI. Keďže boli tak drahé, ako popisuje, zaujímalo nás, či sa ministerstvo rozhodne tento nábytok buď predať alebo inak nahradiť za lacnejší, čím by sa zrejme ušetrili aj náklady na chod ministerstva, a mali by zrejme aj efekt väčšej finančnej a materiálnej užitočnosti aj na samotných daňových poplatníkov.

"Hneď po nástupe do rezortu som požiadal právnikov, aby našli spôsob, ako predražený nábytok speňažiť a kúpiť lacnejší, alebo peniaze použiť na podporu zlepšenia života našich miest a obcí. Žiaľ, pokiaľ sa nenájde kupec, ktorý nám za stôl, sedačku a vešiaky dá peniaze, za ktoré to nakúpila pani Remišová, ministerstvo bude vždy stratové. Ten nábytok je prejav absolútneho papalášstva pani Remišovej," poskytla nám Rašiho odpoveď na naše otázky hovorkyňa z tlačového oddlenia rezortu Zuzana Krištofovičová.

Viac o téme: NábytokRichard RašiSlovenskoVeronika RemišováMinisterZa ľudíMinisterstvo investícií regionálneho rozvoja a informatizácieMIRRI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu