Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľká akcia NAKA: Odsúdený vrah a známa tvár podsvetia skončil opäť za mrežami! Zadržali aj ďalších

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA – Opäť skončil za mrežami. Rudolfa Zúbeka, ktorého v minulosti odsúdili za vraždu Karola Chlebanu, mali pred niekoľkými dňami opäť zadržať. V putách mali okrem neho skončiť aj ďalšie osoby.

archívne video 

NAKA zasahuje u muža, ktorý sa mal vyhrážať Zuzane Čaputovej a Jaroslavovi Naďovi (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Informáciu priniesla TV Markíza. Zúbek je spájaný s podsvetím ešte z čias 90. rokov, od podnikateľov mal vyberať takzvané „výpalné.“ Patriť mal do gangu Jozefa Kucmerku, prezývaného Ošo. Práve Ošo si u neho objednal vraždu Chlebana. Dôvodom mala byť pomsta. Zúbek svoju obeť najskôr zbil a potom strelil do hlavy. V roku 2013 bol za skutok spolu s ďalšími dvomi mužmi právoplatne odsúdený, o päť rokov neskôr ho však podmienečne prepustili. Z pôvodne 12-ročného trestu si tak neodsedel ani polovicu. 

Zúbek mal však teraz skončiť za mrežami opäť. NAKA ho má podozrievať z kupliarstva a ďalších závažných trestných činov. Okrem neho mala polícia zadržať aj ďalších ľudí, ktorí sa mali dopustiť nie len kupliarstva, ale aj obchodu s drogami. Skupina mala pôsobiť na Považí.

Veľká akcia NAKA: Odsúdený
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zadržali 14 osôb, padli obvinenia aj návrhy na väzbu

Polícia uviedla, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry vykonali dňa 6. 12. 2023 v regióne miest Považská Bystrica, Trenčín a Bánovce nad Bebravou policajnú akciu zameranú predovšetkým na rozloženie organizovanej skupiny dopúšťajúcej sa drogovej trestnej činnosti, ako aj rozsiahlej trestnej činnosti súvisiacej s kupliarstvom.

"Počas akcie policajti vykonali 15 domových prehliadok, 14 prehliadok iných priestorov a pozemkov. Zadržali 14 osôb, z ktorých vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 13 osôb pre obzvlášť závažný zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a pre zločin kupliarstva," uviedli. 

Vyšetrovateľ podal prokurátorovi podnet návrhu na vzatie do väzby na 12 obvinených. Po dokázaní viny hrozí pre drogovú trestnú činnosť trest odňatia slobody v rozsahu 10 až 15 rokov a pre zločin kupliarstva sedem až 12 rokov.

Viac o téme: ZadržanieKupliarstvoNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu