Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mimoriadna schôdza k výdavkom výstavy Expo Dubaj má byť v utorok, avizoval Peter Pellegini

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR v súvislosti s pochybeniami okolo výstavy Expo Dubaj 2020 by mohla byť v utorok (5. 12.). Poslanci chcú na schôdzi požiadať lídra opozičnej SaS a exministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby nahradil vzniknutú škodu. Vo štvrtok o tom informoval novinárov predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) počas návštevy v Prahe.

VIDEO Peter Pellegrini po rokovaní s predsedom Senátu Parlamentu ČR Vystrčilom o energetickej spolupráci

Peter Pellegrini po rokovaní s predsedom Senátu Parlamentu ČR Vystrčilom o energetickej spolupráci (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Premiér Robert Fico (Smer-SD) v stredu (29. 11.) informoval o tom, že poslanci Smeru-SD doručili do NR SR návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze. Sulík má podľa Fica zaplatiť vzniknutú škodu, pretože v Dubaji sa nespravovali financie zodpovedne.

Robert Fico
Zobraziť galériu (3)
Robert Fico  (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR pri príprave a organizácii Svetovej výstavy Expo Dubaj 2020 na základe kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR viackrát zlyhalo. Podľa NKÚ bolo 634.000 eur zo štátneho rozpočtu použitých nehospodárne, pričom vyše 400.000 eur súvisiacich s reštauráciou Take Away v dubajskom Slovenskom pavilóne je predmetom súdnych sporov.

Richard Sulík
Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík  (Zdroj: Topky/)

Podľa Sulíka však nepochybil on ako minister hospodárstva. "K pochybeniam došlo v oblasti účtovníctva a výkazníctva, ale to neznamená, že sa 'prešustrovali' peniaze. Naopak, my sme ušetrili milión eur z rozpočtu, ktorý bol riadne schválený," uviedol Sulík.

Viac o téme: VýdavkyMimoriadna schôdzaPeter PellegriniExpo Dubaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu