Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dráma na na základnej škole v Bratislave: Žiak chcel vyskočiť z okna! Ohromná reakcia jeho spolužiaka

ZŠ Budatínska v Petržalke. Zobraziť galériu (2)
ZŠ Budatínska v Petržalke. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Ešte sme sa nestihli spamätať z tragickej udalosti, ktorá sa odohrala na základnej škole v obci Parchovany, kde sa skokom zo strechy rozhodol ukončiť svoj život 15-ročný Roman, už sa objavil ďalší prípad. Vyskočiť z okna sa tentokrát pokúsil žiak základnej školy v Bratislave.

archívne video 

Polícia upozorňuje na kyberšikanu: Toto sú varovné signály (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Incident sa odohral v utorok na ZŠ Budatínska. Tá leží v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Podľa informácií, s ktorými sa na nás obrátil čitateľ, sa žiak piateho ročníka pokúsil vyskočiť z okna. Zabránil mu v tom spolužiak, ktorý ho zachytil. Na mieste mali zasahovali policajti aj záchranári.

Polícia potvrdila, že v ten deň školu navštívila. „Policajti piateho bratislavského okresu boli v priebehu dňa 28.11.2023 vyslaní do jednej zo základných škôl k prevereniu udalosti. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ uviedla bratislavská krajská hovorkyňa Silvia Šimková.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo na adresu posádku RZP. Pacient bol s reakciou na ťažký stres transportovaný do nemocnice," uviedli záchranári. 

Riaditeľka školy Marta Režnáková pre Nový čas uviedla, že ich hneď informoval pedagóg, ktorý mal dozor na chodbe. „Reagovali sme okamžite a žiaka sa nám podarilo upokojiť,“ povedala. „Je potrebné vyzdvihnúť postoj spolužiakov, vďaka ktorým (predovšetkým duchaprítomnému zásahu jedného z nich) sa podarilo jednak možno zabrániť tomu najhoršiemu a jednak dať chlapcovi najavo, že spolužiakom na ňom záleží. Presne k takému postoju vedieme našich žiakov a snažíme sa udržiavať pozitívnu klímu v škole,“ doplnila. Čo chlapca viedlo k takémuto správaniu, zatiaľ jasné nie je.

 

Viac o téme: Základná školaŽiakPokus o samovražduSkok z oknaZŠ Budatínska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu