Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Majú vlastné byty, no aj tak to nie je všetko: TOTO sú poslanci, ktorí využijú aj parlamentnú ubytovňu!

Nárok na ubytovanie majú títo poslanci. Zobraziť galériu (3)
Nárok na ubytovanie majú títo poslanci. (Zdroj: TASR/Martin Baumann, Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Byť poslancom Národnej rady SR so sebou prináša aj značné výhody. Okrem zúčastňovania sa parlamentných schôdzí a kreovania návrhov zákona majú novozvolení zástupcovia národa aj svoje práva vyplývajúce zo zákona. Jedným z nich je aj právo na ubytovanie pre poslancov, ktorí majú miesto bydliska mimo Bratislavského kraja.

archívne video

Petr Fiala po stretnutí s Ficom: Naším spoločným záujmom je, aby sme nemuseli mať kontroly na hraniciach (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Je to tak. Poslanci si žijú luxusným životom. Okrem práce v národnej rade majú nárok na poslaneckú kanceláriu, asistenta, osobný počítač, tlačiareň a nakoniec aj ubytovanie, ak bývajú mimo Bratislavského kraja.

Na zisk bytu stačí bývať mimo Bratislavy, vlastnenie nehnuteľností v hlavnom mieste nie je prekážkou

Schválené pravidlá sú pritom napísané veľmi neprezieravo a jednoduchou podmienkou na priklepnutie tohto bytu je jedniá ťažisková skutočnosť - bývanie mimo Bratislavského kraja. A to aj v prípade, že vlastníte v blízkosti Bratislavy, či priamo v hlavnom meste nehnuteľnosti.

Majú vlastné byty, no
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Okrem toho má podľa zákona poslanec právo aj na alternatívu, ak nechce priamo ubytovanie v poslaneckej ubytovni, a to úhradu nákladov kanceláriou národnej rady v ubytovacích zariadeniach, ktoré určí kancelária národnej rady.

Poslanci, ktorí získali bývanie

V týchto chvíľach sa však už môžeme pozrieť aj na to, kto získal zmluvu na takéto ubytovanie. Medzi zverejnenými menami sú aj zvučné mená, pričom o niektorých sa vie, že majú v Bratislave aj alternatívne bývanie. Niektorí dokonca pár minút jazdy autom od parlamentu.

Majú vlastné byty, no
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Poslanci, ktorí získali ubytovanie sú: Igor Janckulík, Zuzana Matejíčková, Branislav Škripek, Ivan Ševčík, Rudolf Huliak, Ján Blcháč, Tibor Gašpar, Ján Ferenčák, Ľubomír Vˇažny, Róbert Puci, Andrea Turčanová, Martina Holečková, Jozef Habánik, Marcela Čavojová, Richard Eliáš, Viliam Záhorčák, Richard Vašečka, Branislav Becík, Igor Choma, Igor Šimko, Alena Nováková, Radomír Šalitroš, Ingrid Kosová, Ján Richter, Jozef Valocký, Vladimír Ledecký, Peter Šuca, Ján Podmanický, Milan Majerský, Marián Kéry, Vladimír Faič, Stanislav Kubánek, Marián Viskupič, Pavel Ľupták, Roman Malatinec, Karol Janas, Peter Kotlár, Vladimír Baláž, Anežka Škopová, Jozef Ježík, Andrej Sitkár, Boleslav Lešo, Martin Nemky, Michal Lukša, Ján Kvorka, František Petro, Ľubica Laššáková, Peter Sokol, Jozef Ježík, Anna Záborská, Peter Pellegrini, Milan Garaj, Peter Slyško, Igor Válek, Peter Žiga, Martin Šmilňák, Ivan Hazucha, Beáta Jurík, Lukáš Bužo a Viliam Tankó.

Viac o téme: PoslanciUbytovanieNRSRNárodná rada SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu