Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hnutie Slovensko predkladá návrhy zákonov: Chce poukázať na sľuby koalície

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR z klubu Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí predkladajú návrhy zákonov a uznesení, ktoré vychádzajú z predvolebných sľubov strán vládnej koalície. Na tlačovej konferencii o tom informoval líder hnutia Slovensko Igor Matovič. Tvrdí, že koalícia zatiaľ namiesto plnenia svojich sľubov rieši, ako si zabezpečiť beztrestnosť alebo ako znížiť tresty za korupciu.

Poslanci predložili napríklad návrh týkajúci sa 13. dôchodkov. Zabezpečiť by mal doplatenie dôchodku do výšky 640 eur všetkým dôchodcom najneskôr do konca marca 2024. Ďalšou novelou chcú dosiahnuť zníženie cien potravín na úroveň okolitých krajín.

Archívne video: Matovič prekvapil verejnosť, sľúbil svoj odchod z parlamentu, ak vláda vyplatí trináste dôchodky do Vianoc

Matovič prekvapil verejnosť, sľúbil svoj odchod z parlamentu, ak vláda vyplatí trináste dôchodky do Vianoc (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Upraviť chcú tiež zákon o pobyte cudzincov tak, ako to navrhovali ešte pred parlamentnými voľbami. Týka sa zrušenia povinnosti pre policajtov vydávať potvrdenia o zotrvaní na území SR migrantom, u ktorých existuje prekážka v administratívnom vyhostení.

Poslanci tiež predkladajú dve uznesenia. Prvé sa týka výzvy vláde predložiť riešenia týkajúce sa bonifikácie hypotekárnych úverov. Ďalšie uznesenie by zaväzovalo vládu, aby domácnostiam na rok 2024 zabezpečila nižšie ceny energií.

Viac o téme: NávrhKoalíciaOpozíciaZákonySľubyIgor MatovičSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu