Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalší ZVRAT v počasí: Na Slovensko sa rútia katastrofické výkyvy počasia, na tomto mieste dosiahnu extrém!

(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Typicky zimné počasie a snehové zrážky vystrieda opäť ďalšie oteplenie. Meteorológovia varujú, že práve zajtrajší deň bude ten prelomový, a na niektorých miestach môžu teploty dosahovať až +15 stupňov Celzia. Na toto ročné obdobie veľmi nezvyčajný jav, ktorý predstavuje ďalší extrém.

Víkendové počasie bolo na mnohých miestach typicky zimné. Snehové zrážky striedali dažďové, a na severe Slovenska a na horách zaznamenali poriadnu dávku čerstvého snehu. Podpriemerné teploty, snehové zrážky a mimoriadne silný vietor spôsobil chladný vzduch od severu, ktorý mal pôvod v Rusku, informuje imeteo.sk.

Otvor srdce daruj knihu: Vybranú knihu zaplatíte a Trenčianska nadácia ju odovzdá deťom v núdzi (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Už najbližšie hodiny bude ale všetkému inak a na našom území sa začne výrazne otepľovať. Výraznú zmenu pocítime už zajtra počas dňa, kedy nás čakajú nezvyčajne vysoké teploty. Oteplenie však bude len dočasné a zima sa k nám opäť vráti v plnej sile.

 

Sneží aj v nižších polohách Dnes niektoré lokality zaznamenali prvé sneženie sezóny. Jedna vlna zrážok frontálneho...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Sunday, November 19, 2023

Teplý vzduch k nám bude prúdiť od západu a teploty na strednom a východnom Slovensku budú dosahovať od +2 do +8 stupňov Celzia, na západe sa vyšplhajú až k neuveriteľným +7 a +14 stupňom Celzia. Atakovať môžu dokonca hranicu +15 stupňov Celzia, teplotu, ktorá vôbec nie je na toto ročné obdobie bežná.

 

SLEDUJEME 🔥🔥🔥 Otepľuje sa už v Česku. Na Slovensku dorazí oteplenie počas noci a to tak, že sa k nám otvorí teplé...

Posted by Meteo Slovensko on Sunday, November 19, 2023

V porovnaní s dlhodobým normálom tak budú teploty o sedem stupňov vyššie ako je zaznamenaný priemer. Na východe a severe Slovenska bude oblačno, vyskytnúť sa môžu aj prehánky. Ďalšia výrazná zmena však nastane už v noci z utorka na stredu. V strede týždňa tak čaká najmä sever Slovenska celodenný mráz a po krátkej pauze opäť výdatné snehové zrážky. Zdá sa teda, že počasie sa s nami naďalej zahráva a z jedného extrému vstupujeme do ďalšieho extrému.

Viac o téme: ZimaPočasieOteplenieZvrat v počasí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu