Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vláde sa podaril riadny preklep: Pozrite sa na tú chybu! Hlina ich vysmial v priamom prenose

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar, Reprofoto / NRSR)

BRATISLAVA - Dlhé tri dni rozpravy, žiadne hlasovanie a stále nedokončená rozprava. Aj to je realita aktuálnej schôdze parlamentu, na ktorej poslanci rokujú o programovom vyhlásení vlády Roberta Fica. Alojz Hlina za Klub SaS však v súčasnosti navrhuje, aby sa celé rokovanie aj s dokumentom zmietlo zo stola a na rokovanie sa predložilo nové vyhlásenie. Dôvodom je faktická chyba, ktorú si všimol.

Parlament rokuje o programovom vyhlásení kabinetu Roberta Fica od utorka. Do diskusie sa prihlásili desiatky poslancov a rozprava bude pokračovať aj v utorok 21. novembra. Vo štvrtok podvečer sa však pred poslancov postavil Alojz Hlina za Klub SaS, ktorý prišiel s nečakaných vyhlásením. Vyzval totiž vládnu koalíciu, aby predložila nové programové vyhlásenie. Dôvodom je totiž preklep, ktorým vládny kabinet Roberta Fica fakticky popiera nekalé obchodné praktiky v obchode s potravinami. Konkrétne sa táto chyba nachádza medzi strednodobými prioritami vlády v pasáži o poľnohospodárstve. 

VIDEO Vláde sa podaril riadny preklep: Pozrite sa na tú chybu! Hlina ich vysmial v priamom prenose

Vláde sa podaril riadny preklep: Pozrite sa na tú chybu! Hlina ich vysmial v priamom prenose (Zdroj: NRSR)

Konkrétne sa Ficov kabinet chce zaviazať k "Trvalému popieraniu nekalých obchodných praktík v obchode s potravinami a ďalšiemu zdokonaľovaniu jeho nástrojov". Hlina pritom upozornil, že v texte malo byť "potieranie" a nie "popieranie". "Pokiaľ toto PVV schválime, tak schválime, že vláda bude popierať nekalé obchodné praktiky a dokonca bude pracovať na ich zdokonaľovaní. To nemôžeme takto schváliť," dodal. 

Vláde sa podaril riadny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: NRSR)

Viac o téme: Programové vyhlásenie vládyAlojz HlinaNRSRDiskusia k PVV
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu