Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mimoparlamentná scéna je na nohách: Heger viac lídrom nebude, je TOTO budúca tvár Demokratov?

Heger je mimo hry, nový kandidát na predsedu sa už rysuje. Zobraziť galériu (4)
Heger je mimo hry, nový kandidát na predsedu sa už rysuje. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Azda nikoho neprekvapuje, keď sa po neúspešných voľbách v tej-ktorej strane odohráva akýsi reťazec udalostí, ktoré majú sebareflexný charakter. Takou je aj strana Demokrati, ktorá nedosiahla ani len na príspevok od štátu. Bývalý premiér Eduard Heger sa na sneme Demokratov, ktorý sa čoskoro uskutoční na východe, nebude uchádzať o post predsedu strany. Kto bude teraz na jej čele? Jeden vážny kandidát sa už rysuje.

VIDEO Tlačová konferencia strany Demokrati:

Heger nebude opäť kandidovať za predsedu Demokratov, zvažuje to Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Heger po volebnom sklamaní odstupuje od kormidla

Pozornosť verejnosti vzbudzuje hlavne úvodná reč, po ktorej bolo každému jasné, že expremiér Eduard Heger svoju ambíciu opätovne kandidovať na post predsedu Demokratov nateraz vzdal. "Budujeme silné regionálne štruktúry. Chodíme do miest a obcí, máme za sebou Bratislavský kraj, smerujeme do Trnavského a Nitrianskeho kraja. Takto chceme prejsť celé Slovensko a našu cestu zakončíme na našom sneme v Prešove," naplánoval si udalosti strany Heger.

Mimoparlamentná scéna je na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prichádza nový kandidát?

V tomto kontexte je ale vážne dôležité uvažovať o tom, kto si po Hegerovi sadne na predsednícku stoličku. Kandidatúru na predsedu strany totiž po nie veľmi veľkom prekvapení zvažuje prvý najkrúžkovanejší kandidát Demokratov Jaroslav Naď, ktorý vo voľbách dokonca porazil predsedu Hegera o 102 hlasov. Exminister obrany Naď však svoje rozhodnutie nechce unáhliť a sám povedal, že na toto príde čas po návšteve regiónov.

Mimoparlamentná scéna je na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Najskôr chce členom odprezentovať svoju víziu, potom sa rozhodne

"Stretli sme sa predsedom Edom Hegerom a že chce zobrať zodpovednosť na seba a nechce viac kandidovať. Som rozhodnutý osloviť našich členov v regiónoch a uvidím, aká bude od nich reakcia. Funguje to tak, že na túto kandidatúru musíte získať istý počet podpisov od členov. Budem sa snažiť presvedčiť budúcnosťou a mojou víziou. Ak tú podporu cítiť budem, pôjdem do toho," povedal Naď na tlačovke.

Mimoparlamentná scéna je na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: SnemPredsedníctvoJaroslav NaďDemokratiEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu