Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Personálne rozhodnutia nového ministra vnútra sú správne a nevyhnutné, myslí si premiér Fico

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Personálne rozhodnutia nového ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) voči policajným vyšetrovateľom - tzv. čurillovcom a bývalému policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi sú správne a nevyhnutné. Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD). Tvrdí, že nejde o revanš.

Je podľa neho fakt, že Hamran vedel o všetkých "špinavostiach" čurillovcov a aj s nimi súhlasil. "Do akej miery je trestne zodpovedný za zneužívanie svojich právomocí, musia rozhodnúť orgány činné v trestnom konaní," dodal s tým, že preňho všetko skončilo keď sa dozvedel, že Hamran nestojí na čele Policajného zboru.

Video:

Premiér Fico tvrdí, že Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Zmeny 


 Fico avizuje zmenu Trestného zákona a Trestného poriadku, ktorý má výrazne obmedziť možnosti polície a Úradu špeciálnej prokuratúry politicky zneužívať trestné právo. "Máme záujem o tejto novelizácii rokovať s Európskou komisiou, čo bolo prijaté s porozumením," uviedol predseda vlády.

Vo zverejnenom videu tiež potvrdil, že formulujú programové vyhlásenie vlády. Podotkol, že keďže musí byť dohodou medzi stranami Smer-SD, Hlas-SD a SNS, tak potrebujú na zostavenie programu asi dva týždne. "Vládny program bude vo svojej podstate veľmi jednoduchý. Aby ľudia na konci volebného obdobia mohli konštatovať, že sa majú lepšie a žijú pokojnejšie a bezpečnejšie, ako teraz na sklonku roka 2023," doplnil Fico.

Viac o téme: Robert FicoMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu