Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Exminister Naď po volebnom fiasku: Už má nové miesto! Namieril si to do zahraničia

Jaroslav Naď
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Veľké plány v slovenskej politike mu nevyšli, no bez roboty sedieť doma nebude. Bývalý minister obrany Jaroslav Naď sa so stranou Demokrati do parlamentu po posledných voľbách nedostal. Neprešiel však odvtedy ani mesiac a on už má nový flek. Robiť bude na ministerstve obrany, nie však na tom našom.

archívne video

Jaroslav Naď: Na jednej strane je človek aj smutný, že končí skôr (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Naď dostal ponuku od českej ministerky obrany Jany Černochovej. Pôsobiť má na pozícii poradcu ministerky obrany ČR pre zahraničné vzťahy a oblasť československej obrannej a priemyselnej spolupráce. „A aby ste to mali kompletné dodám, že pôsobiť budem v rámci Agentúry pre medzivládnu obrannú spoluprácu (AMOS) MO ČR,“ dodal.

 

NOVÁ VÝZVA V NIE AŽ V TAK CUDZOM SVETE 🙂 V oblasti obrany a bezpečnosti sa pohybujem vyše 20 rokov. Prešiel som...

Posted by Jaro Naď on Wednesday, October 25, 2023

„Som presvedčený, že vzťah - Slovensko a Česko môže nadobúdať ďalšie formy konkrétnej spolupráce. Koniec-koncov, už sme preukázali pri viacerých dôležitých projektoch ako spoločné obstaranie nových bojových vozidiel pechoty či ochrana slovenského neba, že spolupráca je to, čo prináša mnohé benefity a pozitívne výsledky pre všetkých,“ uviedol. Českej ministerke obrany, ktorú familiárne oslovuje „Jani“, poďakoval.

„V oblasti obrany a bezpečnosti sa pohybujem vyše 20 rokov. Prešiel som pozíciami od radového úradníka, cez vedúceho oddelenia, riaditeľa odboru, šéfa sekcie na rezorte obrany, cez diplomatického zástupcu Slovenska v NATO a EÚ až po ostatné roky v ministerskom kresle,“ pripomenul Naď.

„Dovolím si povedať, že poznám procesy, ľudí a myslím, že som preukázal, že namiesto prázdnych sľubov dávam prednosť tvrdej práci a výsledkom. Navyše, v zahraničí oceňujú môj prínos do oblasti obrany a s ďalšími kolegami z fachu mám vynikajúce vzťahy,“ dodal.

Viac o téme: ČeskoMinisterstvo obranyJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu