Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hnutie OĽANO a priatelia plánuje v novembri snem: Bude sa voliť nový predseda?

Michal Šipoš
Michal Šipoš (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA - Hnutie OĽANO a priatelia by malo mať snem v novembri. Uviedol poslanec a člen predsedníctva hnutia Michal Šipoš. Predpokladá, že snem sa bude konať v termíne okolo 17. novembra tak, ako v minulosti. Podľa stanov hnutia sa na jeseň končí mandát šéfovi OĽANO a priatelia Igorovi Matovičovi. Šipoš nekonkretizoval, či sa na tomto sneme bude voliť predseda.

Na sneme sa budú podľa Šipoša preberať všetky záležitosti, o ktorých hovorí zákon. "Potrebujeme si navoliť orgány, potrebujeme si prejsť, ako budeme fungovať v opozícii, ako budeme fungovať v rámci nášho hnutia," doplnil s tým, že novým poslancom budú ponúkať členstvo v hnutí.

archívne video

Michal Šipoš o situácii vo vláde (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Matoviča zvolili za predsedu v októbri 2019

Hovorca OĽANO a priatelia Matúš Bystriansky povedal, že voľba predsedu hnutia prebehne v súlade so stanovami. Tie hovoria, že predseda je volený snemom na štyri roky. Matoviča zvolili za predsedu na sneme v októbri 2019.

Matovič sa téme predsedníckej stoličky venoval aj vo volebnej kampani. Septembrové parlamentné voľby mali byť súbojom o nového predsedu hnutia. Šéfom hnutia mal byť ten z dvojice Matovič a volebná líderka Erika Jurinová, kto získa viac krúžkov. Matovič získal 178 614 platných prednostných hlasov a Jurinová 69 638 hlasov. Matovič po voľbách potvrdil, že ostáva predsedom OĽANO a priatelia.

Viac o téme: SnemIgor MatovičOĽANOPredsedaMichal Šipoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu