Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Sulík smeruje do europarlamentu: V politickom boji nekončím! Predseda SaS vyvrátil všetky mýty o svojom odchode

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA – Richard Sulík je s výsledkami volieb relatívne spokojný, napriek úspechom strany však svoju budúcnosť vidí skôr na pôde europarlamentu. Po svojom boku by chcel vidieť konkrétnych ľudí, tí tomto rozhodnutí však stále nevedeli. Prezradíme vám, aké plány do budúcnosti má predseda liberálov, aj to, kto a či vôbec ho niekto vystrieda na čele SaS.

Sulík: Ak budeme v koalícii, určite zostávam na Slovensku, chcem opäť rezort hospodárstva (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na otázku redaktora Denníka N, či svojim spolustraníkom oznámil svoje úmysly na kandidatúru do europarlamentu odpovedal, že tieto dohady sú pravdivé. „Toto som členom strany povedal. Musím im všetkým umyť hlavu, že kto vám to vykvákal. Ale áno, je to tak. Mám plán kandidovať do europarlamentu. Zároveň hovorím, že ak aj budem zvolený za europoslanca, určite budem kandidovať v roku 2027 do Národnej rady,“ povedal v rozhovore.

Richard Sulík
Zobraziť galériu (4)
Richard Sulík  (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Prezradil, že pokiaľ by sa poslanci za stranu SaS do parlamentu dostali, po svojom boku by chcel mať konkrétnych ľudí. „Dúfajme, že aj tentoraz. Poviem, čo navrhnem, a teraz upozorňujem, že to musí ešte schváliť republiková rada. Sulík, Jurzyca, Marcinková. Prezradil som vám oveľa viac, ako som vopred rátal, tak ma ďalej ušanujte,“ povedal pre portál.

Len pár hodín po zverejnení rozhovoru s predsedom SaS reagovala aj samotná poslankyňa Vladimíra Marcinková (SaS). Tvrdí, že ponuku predsedu Sulíka si váži, to však neznamená, že ju prijala, alebo sa k tomu v blízkej dobe dostane.

Vladimíra Marcinková
Zobraziť galériu (4)
Vladimíra Marcinková  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Po prvé, mám mandát v slovenskom parlamente, a aj keď to bude z opozície ťažké, neznamená to, že nemožné presadiť o čo sa už dlho pokúšam. To je priorita. A po druhé, takéto rozhodnutie by som najprv musela urobiť so svojou rodinou, až potom so stranou, a to sa zatiaľ nestalo. U nás doma to nebolo ešte ani na stole,“ napísala Marcinková na sociálnej sieti.

 

Včera mal Rišo Sulík rozhovor, v ktorom povedal, že kandidujem do europarlamentu. Jeho rozhovor ma prekvapil rovnako ako...

Posted by Vladimíra Marcinková on Thursday, October 19, 2023

Stane sa Gröhling po Sulíkovom odchode do Bruselu novým predsedom?

Na otázku, či by vedel Richard Sulík predstaviť exministra školstva Branislava Gröhlinga, ako svojho nástupcu sa vyjadril len rozpačito. Dôvodom týchto dohadov je dlhodobá debata o možnom nástupcovi na predsedníckej stoličke SaS. Práve meno Branislava Gröhlinga je pri tejto otázke jedným z najviac horúcich tipov.

Branislav Gröhling
Zobraziť galériu (4)
Branislav Gröhling  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

 „Nebudem sa k tomuto vyjadrovať, ale vyjadrím sa včas. Keď hovoríme o predsedovi – bol som tento rok na jar riadne zvolený veľkým počtom hlasov. Moje funkčné obdobie trvá štyri roky, nie som pod tlakom členskej základne, že treba niečo rýchlo robiť. Na druhej strane som si vedomý, že tu nebudem večne. Viac o tejto téme nepoviem, prosím, rešpektujte to,“ vyvrátil špekulácie.

Viac o téme: Richard SulíkSasEurópska úniaEuroparlamentBranislav GröhlingVladimíra Marcinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu