Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čaputová reaguje na podpis koaličnej zmluvy: Zoznam ministrov stále nevidela! Odkaz pre novú koalíciu

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličná zmluva je hotová. Svojimi podpismi ju dnes krátko popoludní spečatili Robert Fico, Peter Pellegrini a Andrej Danko. Na posun vo vzniku novej vlády zareagovala prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá pripomenula, že zoznam ministrov stále nevidela.

Robert Fico sa stretáva s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ktorá ho poverila zostavením vlády. (Zdroj: Topky/Maarty)

Prezidentský palác uviedol, že podpisom memoranda o porozumení minulý týždeň a dnešným podpisom koaličnej dohody bola naplnená podmienka poverenia Roberta Fica zabezpečiť novej vláde väčšinovú podporu v parlamente. "Prezidentka je pripravená ďalej konať a ďalšie kroky oznámi po tom, ako sa bude môcť oboznámiť s menami navrhovaných členov vlády. Takýto zoznam jej doteraz doručený nebol," uviedli.

Čaputová dala Robertovi Ficovi ako šéfovi víťaznej strany poverenie na zostavenie vlády 1. októbra 2023. Na to, aby zostavil vládu, ktorá bude mať väčšinu v parlamente, mal formálne 14 dní. Dohodnúť sa mu podarilo s Hlasom-SD a SNS. Trojica lídrov všetkých troch strán minulý týždeň podpísala memorandum a porozumení a dnes aj koaličnú zmluvu. Je už známe, ako si strany rozdelili jednotlivé rezorty, parlamentné výbory či iné funkcie. K presným menám sa však dnes vyjadrovať nechceli. 

Viac o téme: PrezidentkaKoaličná zmluvaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu