Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragická nehoda pri Veľkom Mederi: Na ceste vyhasol život cyklistu! TOTO nikdy nepodceňujte, varuje polícia

Cyklista pri Veľkom Mederi nebol v noci osvetlený. Zobraziť galériu (3)
Cyklista pri Veľkom Mederi nebol v noci osvetlený. (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

VEĽKÝ MEDER - Dopravní policajti z Dunajskej Stredy vyšetrujú nehodu, ku ktorej prišlo večer v piatok 13. októbra neďaleko Veľkého Medera. Vyžiadala si život staršieho muža.

archívne video

Minúty hrôzy: Zrazený cyklista na priechode pre chodcov v Plzni (Zdroj: Facebook/ Městská policie Plzeň)

Vážna nehoda sa stala na ceste medzi mestom Veľký Meder a obcou Kľúčovec. 74 ročný muž v tmavom oblečení a bez osvetlenia či reflexných prvkov, mal pravdepodobne tlačiť bicykel po pravej strane cesty. V čase, keď úsekom prechádzal 54 ročný vodič na aute Peugeot Expert, došlo z doposiaľ nezistených príčin k ich zrážke. Dôchodca pri nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým žiať na mieste podľahol. Informuje o tom trnavská polícia na sociálnej sieti 

Tragická nehoda pri Veľkom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Policajti s vodičom auta vykonali dychovú skúšku, ktorá alkohol nepotvrdila. Skutočnosť, či mohol byť chodec pod vplyvom alkoholu, bude predmetom znaleckého skúmania. Presné príčiny a okolnosti nehody policajti naďalej vyšetrujú. Na miesto bol privolaný aj znalec z odboru cestná doprava.  Policajti museli cestu, z dôvodu dokumentovania nehody, na 4 hodiny úplne uzavrieť.

Tragická nehoda pri Veľkom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Reflexné prvky sú základ, nepodceňujte to

Za zníženej viditeľnosti mimo obce musia mať chodci idúci po ceste na sebe umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný odev. Vodiči áut totiž väčšinou nedokážu chodcov v tmavom oblečení za tmy a zníženej viditeľnosti zaregistrovať dostatočne včas na to, aby mohli správne zareagovať.Naopak v prípade, ak si chodec umiestni reflexný prvok na miesto, kde ho vodič vidí, je pre neho viditeľný už z oveľa väčšej vzdialenosti a dokáže sa mu tak bezpečne vyhnúť, upozorňuje polícia na sociálnej sieti.

Viac o téme: NehodaCyklistaVeľký Meder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu