Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trojdňové pátranie pri obci Komjatná sa skončilo: Nezvestného muža našli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs.sk)

KOMJATÁ - Po trojdňovom pátraní sa vo štvrtok podarilo nájsť nezvestného 51-ročného obyvateľa Komjatnej pri Ružomberku. Muž odišiel v utorok (10. 10.) do lesa neďaleko obce a keď sa nevrátil domov, začali po ňom pátrať dobrovoľníci. Na sociálnej sieti o tom informovala Horská záchranná služba (HZS).

Horskí záchranári dodali, že do hľadania sa zapojili v stredu (11. 10.). Spolu s nimi aj dobrovoľní hasiči či polícia. "Napriek snahe sa do noci muža žiadnemu z pátracích tímov nájsť nepodarilo," priblížili horskí záchranári.

 

Trojdňové pátranie pri obci Komjatná V stredu 11.10.2023 bola HZS požiadaná o súčinnosť Policajným zborom SR pri...

Posted by Horská záchranná služba on Thursday, October 12, 2023

Tímy prepátrali katastre obcí Komjatná, Žažkov, Polhora, Jasenová a oblasti Skalky, Hlavačky a Sivej skaly. Horskí záchranári prešli Kvačiansku a Prosiecku dolinu, Liptovskú Annu až po úbočia katastra obce Malatiná. Hľadaného zachytila poľovnícka fotopasca v lese nad Vyšným Kubínom, no na mieste ani v okolí ho nenašli.

Pátranie pokračovalo vo štvrtok od skorého rána, oblasť rozšírili na severné a južné úbočia Chočských vrchov a kataster Malatinej. Muža napokon našla pozemná skupina dobrovoľných horských záchranárov z Veľkej Fatry medzi Vyšným Kubínom a Leštinami, v mieste pod fotopascou. Podľa HZS bol dezorientovaný a bez vonkajších známok poranenia. Po prvotnom vyšetrení a konzultácii s lekárom ho záchranári odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou pokračoval na ďalšie vyšetrenie do nemocnice.

Viac o téme: PátranieMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu