Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mimoriadny snem rozhodol: Danko obhájil post predsedu! Stranu povedie do takej vlády, v ktorej bude karty rozdávať Smer

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Predsedom SNS ostáva Andrej Danko. Predstavitelia strany to oznámili po sobotňajšom mimoriadnom sneme, na ktorom sa okrem voľby lídra národniarov venovali aj postupu SNS v povolebných rokovaniach.

 Danko priznal, že národniari majú ambíciu byť súčasťou vlády, nechcú sa tam však tlačiť za každú cenu. "Podporíme akúkoľvek vládu, kde bude Robert Fico premiér," zdôraznil Danko. "Aj keby sa predseda Smeru-SD rozhodol pre spojenie spolu s Hlasom a KDH, akceptovali by sme to a takúto vládu by sme podporili," dodal.Cieľom podľa neho musí byť čo najskôr ukončiť mandát vlády odborníkov premiéra Ľudovíta Ódora. "Slovensko potrebuje inú, sociálnu vládu, vláda podporovateľov Progresívneho Slovenska musí čo najskôr skončiť," vyhlásil.

archívne video

ROZHOVOR Andrej Danko: Boris Kollár zošalel, nech sa pozrie do zrkadla! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Uistil zároveň, že poslanecký klub SNS bude jednotný. Avizuje, že budúci týždeň by sa malo podariť stretnutie lídrov Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. Podľa Danka sa však musí predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini jasne vyjadriť, či má záujem vstúpiť do koalície so Smerom-SD.Na sobotňajšom mimoriadnom sneme okrem zhodnotenia parlamentných volieb (30. 9.) predstavitelia SNS vytýčili politiku strany po voľbách a postup pri povolebných rokovaniach, opätovne tiež zvolili Danka za predsedu SNS.

Mimoriadny snem rozhodol: Danko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Viac o téme: SNSAndrej DankoPredseda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu