Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VšZP požiadala ÚDZS o vydanie súhlasu potrebného pre nové vedenie

(Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) požiadala Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) o vydanie predchádzajúceho súhlasu k jej novému vedeniu. Týka sa všetkých troch členov predstavenstva vrátane jej šéfa. Potvrdili to ÚDZS aj VšZP.

archívne video

Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"ÚDZS boli doručené 4. a 5. októbra spolu tri žiadosti VšZP na vydanie predchádzajúceho súhlasu na voľbu nových členov predstavenstva," priblížila jeho hovorkyňa Monika Hudecová. Úrad má podľa nej na vydanie rozhodnutia 30 dní od doručenia žiadosti. "Z dôvodu prebiehajúceho konania o vydanie predchádzajúceho súhlasu sa ku konkrétnym menám v tejto chvíli nebudeme vyjadrovať," doplnila.

V prípade kladného stanoviska úradu bude rozhodnutie na Ministerstve zdravotníctva (MZ) SR. "O menovaní nových členov predstavenstva VšZP rozhodne MZ rozhodnutím jediného akcionára, ktoré poisťovni ešte nebolo doručené," dodala Ivana Linetová z oddelenia komunikácie VšZP. Minister zdravotníctva Michal Palkovič v júli odvolal Richarda Strapka z funkcie riaditeľa, predsedu a člena Predstavenstva VšZP. Po jeho odchode sa funkcií vzdali zvyšní dvaja členovia predstavenstva Beata Havelková a Ľubomír Kováčik. Po dohode s ministerstvom zostávajú vo vedení do vymenovania nových členov.

Viac o téme: VšZPZdravotníctvoÚDZSNové vedenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu