Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pozor na podvodníkov: Ženu pripravili o niekoľko tisíc eur, pátra po nich polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BARDEJOV - Staršiu ženu z Bardejova pripravili podvodníci o takmer 4500 eur, pátra po nich polícia. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová uviedla, že sa tak udialo prostredníctvom jednej z internetových aplikácií.

Neznáma osoba kontaktovala prostredníctvom internetu 74-ročnú Bardejovčanku s tým, že sa stala výherkyňou 200.000 amerických dolárov, auta a ďalších drobností. "Následne ju presvedčila, že je potrebné, aby zaslala zo svojho účtu na určený účet 970 eur, o pár dní neskôr ďalších 1.800 aj 864 eur. Neznáma osoba sa ´výherkyni´ opätovne ozvala o niekoľko dní a požadovala od nej ďalších 150 aj 700 eur. Oslovená Bardejovčanka tak aj urobila," priblížila hovorkyňa s tým, že oklamaná žena, ktorá si neuvedomila, že ide o podvod, takto prišla o takmer 4500 eur.

archívne video

Martin Nikodým upozorňuje na podvod (Zdroj: Instagram M.N.)

Polícia vyzýva na opatrnosť

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin podvodu. Páchateľovi takéhoto trestného činu v prípade preukázania viny pred súdom hrozí podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom vyzýva na opatrnosť v internetovom priestore. "Výhre sa isteže poteší každý jeden z nás, no mala by byť reakciou na to, že sme boli účastníkmi nejakej súťaže," uzatvára Ligdayová.

Viac o téme: PodvodníkPolícia Internet Peniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu