Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Sklenár sa v Kyjeve zúčastnil na medzinárodnom fóre obranného priemyslu

Martin Sklenár
Martin Sklenár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

KYJEV - Slovenský minister obrany Martin Sklenár navštívil Kyjev, kde sa zúčastnil na medzinárodnom fóre obranného priemyslu. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Mária Precner.

Ukrajinskú metropolu so Sklenárom navštívili zástupcovia slovenských firiem, ktoré majú potenciál uplatniť sa na ukrajinskom a medzinárodnom trhu.

Archívne video: Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 582

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 582 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces)

"Slovenské podniky môžu byť veľkou devízou pri posilňovaní ukrajinských schopností brániť sa. Majú jedinečnú expertízu, know-how, vyznačujú sa spoľahlivosťou, kompatibilitou, všetkým čím má produkt 21. storočia disponovať a byť jedným z rozhodujúcich prvkov vtedy, kedy je to potrebné," uviedol Sklenár.

Priestor na priame rokovania

Dodal, že prítomnosť zástupcov slovenských podnikov v Kyjeve "otvára priestor na priame rokovania s ukrajinskými a ďalšími zahraničnými partnermi pri posilňovaní a rozširovaní takejto spolupráce nielen v prospech Ukrajiny, ale aj v prospech slovenského obranného priemyslu". Šéf slovenského rezortu obrany využil návštevu Kyjeva aj na stretnutia s najvyššími ukrajinskými predstaviteľmi.

Viac o téme: PriemyselUkrajinaMartin Sklenár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu