Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Záchrana Demokratov v poslednej chvíli? Nečakaný spojenec môže zamiešať karty: Bezák ma vo voľbách jasno!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj, Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Predčasné voľby nás čakajú už v sobotu a vo výsledkoch, ktoré môžeme očakávať už v nedeľné ráno by mohol prekvapiť nečakaný hráč. Kartou v rukáve pre budúcu zostavu demokratickej koalície by sa mohla stať strana Demokrati bývalého premiéra Eduarda Hegera. Podporu len tri dni pred osudným dňom im vyjadril aj človek, ktorý by mohol zamiešať kartami v boji o konzervatívneho voliča.

Arcibiskup Róbert Bezák volí Demokratov. A vy? (Zdroj: Facebook/ Demokrati 2023)

„Je čas odmlčať sa a rozmýšľať a je čas hovoriť. Dnes je práve ten čas hovoriť. Lebo voľby určia zasadne náš ďalší život. Arcibiskup Róbert Bezák hovorí jasne: Volím Demokratov. A vy?“ napísali Demokrati na sociálnej sieti.

Róbert Bezák
Zobraziť galériu (2)
Róbert Bezák  (Zdroj: Martin Bublavý )

Podporu strane len pár hodín pred voľbami vyjadril emeritný biskup Robert Bezák, ktorý v priebehu udalostí posledných rokov zožal sympatie mnohých ľudí. „Mám obľúbenú knihu, napísanú za čias kráľa Šalamúna. Kniha sa volá Kohele alebo Kazateľ. V nej je obsiahnuté zásadné posolstvo. Všetko v našom ľudskom živote má svoj pravý čas, a tak je čas odmlčať sa a rozmýšľať a je čas rozprávať a byť aktívny. Nie je čas mlčať. (...) Voľby určia zásadne náš ďalší život. Ja volím Demokratov, číslo 22 a vy?“ hovorí Bezák.

Viac o téme: Róbert BezákDemokratiEduard HegerVoľby 2023Letanovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu