Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smer-SD hovorí o nezastupiteľnej úlohe miestnej a regionálnej samosprávy

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Strana Smer-SD hovorí o nezastupiteľnej úlohe miestnej a regionálnej samosprávy v slovenskej demokratickej spoločnosti. Zároveň oceňuje racionálny a zodpovedný prístup samosprávy ku všetkým výzvam v krízových obdobiach. Vyplýva to z vyhlásenia strany venovanému miestnej a regionálnej samospráve.

Vláda, ktorá vzíde z predčasných parlamentných volieb, sa bude musieť podľa Smeru-SD vysporiadať s deformáciami spôsobenými vládnutím z rokov 2020 až 2023. "Smer-SSD v prípade účasti v novej vláde nadviaže na všetky dobré skúsenosti a praktiky z rokov 2006 až 2020," uvádza strana vo svojom vyhlásení.

Archívne video

Smer-SD plánuje po voľbách podať návrh na obžalobu prezidentky (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Smer-SD sa okrem iného zaväzuje presadzovať silnejšie postavenie reprezentatívnych organizácií miestnej a regionálnej samosprávy v rámci sociálneho dialógu a garantovať týmto organizáciám rovnocenné postavenie so zástupcami zamestnávateľov, zamestnancov a vlády. Tiež sa zaväzuje "garantovať také postavenie reprezentatívnych organizácií územnej samosprávy, ktoré im umožní efektívne vplývať na všetky rozhodnutia vlády SR a Národnej rady SR (finančné, inštitucionálne, legislatívne), týkajúce sa územnej samosprávy".

Strana deklaruje aj garanciu existujúceho modelu financovania samosprávy a presun maximálneho možného objemu finančných zdrojov z európskych fondov na obce, mestá a samosprávne kraje.

Viac o téme: SamosprávySmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu