Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Cesty na juhu Slovenska sú podľa Aliancie zanedbávané: Žiadajú štát o zmenu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR František Iván)

KOMÁRNO - Štát by mal v nasledujúcich rokoch pomôcť južným regiónom Slovenska pri výstavbe cestnej infraštruktúry. V pondelok to na tlačovej konferencii v Komárne pri moste Monoštor uviedli predstavitelia strany Aliancia.

Podľa Szabolcsa Mózesa z Aliancie je práve juh Slovenska pri budovaní ciest zanedbávaný. Dôkazom je podľa neho aj chýbajúci severný obchvat Komárna, ktorý mal znížiť hustotu dopravy v meste. 

Archívne video: Rekonštrukcia cesty I/79 Veľaty - Slovenské Nové Mesto v okrese Trebišov ide podľa plánu

Rekonštrukcia cesty I/79 Veľaty - Slovenské Nové Mesto v okrese Trebišov ide podľa plánu (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

"Už na začiatku výstavby mosta Monoštor v roku 2017 bolo sľúbené, že sa tu vybuduje aj severný obchvat mesta. Aj v roku 2023 sme však stále len na úrovni štúdie. Nič nie je hotové a cesty sa tu rozchádzajú na tri smery, na Nové Zámky a Nitru, na Kolárovo a Šaľu a na Veľký Meder a Galantu. Ani jedna z týchto ciest nie je tranzitná, hustota dopravy stúpa a situácia sa tu bude zhoršovať," skonštatoval Tibor Csenger, ktorý je za stranu Aliancia podpredsedom Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK).

Podľa jeho slov je podobná situácia aj v iných regiónoch južného Slovenska. "Predchádzajúca vláda sľúbila, že problém bude riešiť. Mal sa stavať napríklad obchvat Šale aj Šiah. Pri otváraní mosta Monoštor v roku 2020 bol sľúbený obchvat Komárna. Prešli tri roky a do výstavby tejto infraštruktúry nešiel ani cent a nepostavil sa ani jeden meter cesty," dodal Csenger.

Viac o téme: CestaVýstavbaInfraštruktúraAliancia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu