Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Slovensko má poriadny unikát! Jediná horská vodkyňa otvorene: Čo všetko zažila a na čo si dávať pozor?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: RATTATA)

BRATISLAVA - Aj Slovensko má svoje unikátne ženy, ktoré si idú za svojimi snami napriek obrovským prekážkam. Jednou z nich je aj Denisa Šulcová, ktorá otvorene porozprávala o svojom povolaní horskej vodkyne. Na čo všetko si treba dávať pozor a čo všetko sa jej podarilo zažiť?

Aj na Slovensku existujú skutočne výnimoční ľudia, ktorí sú vo svojom obore jednotkami. Medzi nich patrí aj Denisa Šulcová, ktorá je v súčasnosti jediná žena, ktorá sa venuje profesii horskej vodkyne. Ide o skutočne fyzicky náročné povolanie, ktoré potrebuje obrovskú vytrvalosť a zručnosti. 

Napriek tomu však svoje povolanie miluje a rada k horám priláka čo najviac ľudí. „Som šťastná, že ľudia sa hýbu, pretože kultúra fyzického prejavu je z roka na rok horšia,“ prezradila v najnovšom vydaní podcastu RATTATA nie len horská vodkyňa, ale aj manažérka lyžiarskej školy a inštruktorka lyžovania v jednej osobe – Denisa Šulcová.

Igor Rattaj ju pozval na nahrávanie podcastu do Tatranskej Lomnice, kde s výhľadom na majestátny Lomnický štít debatovali o horách a rôznych aktivitách v nich – horskom sprievodcovstve, lyžovaní a horských behoch.  Denisa doplnila rozprávanie o postrehy a príbehy, ktoré pobavia ale zároveň pomôžu vyvrátiť rôzne mýty o návštevníkoch hôr a lyžiaroch.

Slovensko má poriadny unikát!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RATTATA)
 

Viac o téme: Vysoké TatryDenisa ŠulcováHorská vodkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu