Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zlá správa pre milovníkov lyžovania! Sezóna v Rakúsku sa poriadne predraží, krajina TAKTO zvyšuje ceny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Patríte k milovníkom lyžovania či snowboardovania a radi si vybehnete užiť si tento šport aj k našim susedom? Tak je načase začať šetriť. Lyžiarske dovolenky v Rakúsku budú v nadchádzajúcej zimnej sezóne opäť citeľne drahšie. Ceny lístkov na vleky prudko rastú – v priemere od siedmich do desiatich percent.

Najvýraznejšie je zvýšenie cien v Arlbergu v Tirolsku. Denný lístok tam stojí 75 eur, čo je o 12 percent viac ako v minulej sezóne. V predchádzajúcom roku už ceny lanoviek vzrástli v priemere o osem percent, informuje APA.

archívne video

Výstup na Téryho chatu vo Vysokých Tatrách (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Zástupcovia odvetvia lanoviek uviedli ako dôležité dôvody vyšších cien lístkov všeobecnú infláciu, ako aj zvýšené ceny energií a úrokové sadzby. Zástupca salzburského priemyslu Erich Egger tiež upozornil, že kolektívne mzdy pre zamestnancov lanoviek sa zvýšili o vyše 10 percent.

Vo viacerých veľkých lyžiarskych oblastiach v spolkových krajinách Tirolsko a Salzbursko sa šesťdňové lístky pre dospelých v hlavnej sezóne predražia o viac ako desať percent. V stredisku Ischgl teraz musíte zaplatiť 323 eur, v Zillertali 349 eur, v Saalbach-Hinterglemme 377 eur a v Arlbergu 401 eur. Ak si rezervujete online vopred, môžete na niektorých miestach získať výrazné zľavy. 

Viac o téme: CenyRakúskoLyžovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu