Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Víkendové počasie ako na objednávku: Ortuť teplomera sa vyšplhá na TÚTO hodnotu! ZVRAT príde už o pár dní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Posledné záchvevy horúceho leta. Dokedy potrvá? Slovensko je stále pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše. Jej stred sa posúva z Pobaltia nad Bielorusko cez Ukrajinu a Rumunsko a ovplyvní počasie na našom území aj v nadchádzajúcich dňoch. Počasie tak zrejme poteší mnohých, ktorým sa za prázdninami cnie.

Aj keď rána bývajú už chladné, ako to je na začiatku septembra bežné, cez deň sa teploty šplhajú ešte k tým letným. Vplyvom rozsiahlej tlakovej výše sa tak môžeme z nádherného počasia tešiť ešte niekoľko dní. Dnešné teploty sa pohybujú v rozmedzí +25 a +30 stupňov Celzia. Na niektorých miestach v Európe dokonca teplota prekročí tropickú hranicu 30 stupňov Celzia, informuje imeteo.sk.

archívne video

Rozvodnený Dunaj vzbudzuje obavy: Podľa SHMÚ sa však obyvatelia Bratislavy nemajú čoho báť. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na západe Slovenska bude na záver pracovného týždňa príjemných +27 až +29 stupňa Celzia so slabým, juhovýchodným vetrom do 20 km/h, na strednom Slovensku sa teplota bude pohybovať od +25 do +30 stupňov Celzia. Východ Slovenska sľubuje +25 až +28 stupňov Celzia. Priaznivé počasie je hlásené aj v horských oblastiach, ktoré je ideálne využiť na jesennú turistiku. Spočiatku hmlu a nízku oblačnosť vystrieda vo výške 1500 m teplota okolo +17 stupňov Celzia.

Vplyv tlakovej výše bude na našom území slabnúť až v priebehu budúceho týždňa, kedy treba rátať s výraznejšou zmenou počasia a objaviť by sa mohli aj prvé zrážky. Denné teploty by tak aj cez víkend mali dosiahnuť teploty v rozmedzí od +24 do +30 stupňov Celzia, v nížinách, najmä v nedeľu môžu teploty atakovať +31 stupňov Celzia. Počasie tak bude na území Slovenska ešte nejaký čas stabilné a jasné, podľa predpovedi od SHMÚ zrejme až do 13. septembra.

Viac o téme: SeptemberPočasieBabie letoMeteorologická jeseň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu