Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kotlebovci to opäť prepískli! Kontroverzná kampaň v zahraničí im môže poriadne zavariť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/ Vlado Anjel, Tip čitateľa)

BRATISLAVA/ TROGIR – Strana pod vedením súdom uznaného extrémistu Mariána Kotlebu to tentokrát naozaj prepískla! Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) sa rozhodla pre netradičnú kampaň. Svoje bilboardy tentokrát vystavili aj v obľúbenej dovolenkovej destinácii- v Chorvátsku. Na pochybné praktiky, ktoré sú súčasťou ich politickej kampane, upozornila čitateľka Monika. Takto to vidí Štátna komisia pre voľby.

Policajný prezident Štefan Hamran na sociálnej sieti musel vyvracať Kotlebove hoaxy o tom, že dostal infarkt (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Kotlebovci - ĽSNS sa v týchto voľbách rozhodli pre netradičnú kampaň. O predvolebných billboardoch v Chorvátsku, neďaleko mesta Trogir, nás informovala čitateľka Monika. „Aby ste aj nabudúce mohli ísť k moru. Slobodne!“ stojí na billboardoch strany.

Aj keď sa vedenie politickej kampane v zahraničí môže javiť ako problém, nemusí to tak byť. Štátna komisia pre voľby sa nedávno zaoberala tým, či je možné robiť kampaň v zahraničí. V rozhodnutí dospeli k záveru, že to možné je, informoval Denník N.

Pri predošlom podnete komisia konštatovala, že zákon nič také neupravuje, teda ani nevylučuje. „Územným priestorom na vedenie volebnej kampane vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky by malo byť predovšetkým územie Slovenskej republiky,“ dodala komisia.

Aj keď toto konanie politických strán slovenské zákony nevylučujú, pred volebnou kampaňou v zahraničí môže stále stáť prekážka, ktorá by slovenským politikom vedela zavariť. Strany, ktoré sa pre kampaň touto cestou rozhodnú, sa musia uistiť, že štát, v ktorom kampaň prebieha, nezakazuje kampaň politických strán registrovaných v inom štáte.

Kotlebovci to opäť prepískli!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Tip čitateľa)

Nad kampaňou sa pozastavili aj niektorí z komentujúcich na sociálnych sieťach. „Chcete odísť z EÚ, odísť zo Šengenu ale cestovať slobodne? Nejako mi to nevychádza,“ komentoval kampaň strany ĽSNS Adam.

Viac o téme: Marián KotlebaĽSNSBilboardVoľby 2023Predvolebná kampaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu