Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neznámy páchateľ spôsobil Humenčanke škodu takmer 20-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

HUMENNÉ - Škodu vo výške takmer 20.000 eur spôsobil neznámy páchateľ 52-ročnej žene z Humenného. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako povedala, koncom júna tohto roku neznáma osoba oslovila Humenčanku pod zámienkou vkladu finančných prostriedkov na jej účet. Dôverčivá žena poskytla citlivé údaje k obom svojim bankovým účtom, pričom neskôr bolo bez jej vedomia a súhlasu vykonaných niekoľko finančných prevodov z týchto účtov. "Na jednom tak nekalým konaním páchateľa vznikol žene dlh vo výške približne 4800 eur a na druhom účte vo výške približne 9900 eur. Páchateľ dokonca zneužil poskytnuté osobné údaje ženy aj k tomu, aby v jej mene uzavrel zmluvu o pôžičke vo výške 5000 eur. Poškodenej Humenčanke tak vznikla celková škoda vo výške viac ako 19.700 eur," uviedla Ligdayová.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku spáchaného v súbehu s trestným činom podvodu. Polícia upozorňuje ľudí, aby neboli dôverčiví a dôkladne zvážili celkovú situáciu bez ohľadu na lákavosť, prípadne sa poradili s niekým, komu môžu dôverovať.

Viac o téme: ŠkodaPolícia Humenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu