Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KDS chce odvolať Harabina

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Konzervatívni demokrati Slovenska dnes začnú rokovania z ostatnými opozičnými stranami, aby podporili ich návrh na odvolanie ministra spravodlivosti Štefana Harabina.

Oznámili to dnes na tlačovej besede Vladimír Palko a František Mikloško. Podľa ich slov je "neprijateľné, aby bol na poste ministra človek, ktorý je najprv nečinný a potom sa ide pomstiť inému za to, že ten nečinný nebol a že mal pravdu".

Podľa Palka vyzbieranie potrebných podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze bude pre opozíciu skúškou demokracie a zároveň verí, že KDH sa postaví za osobu Jána Čarnugurského, a teda ich návrh podporia. Ján Čarnogurský má byť potrestaný za to, že rozmýšľa o dva roky rýchlejšie ako minister Harabin, tvrdí KDS.

Obaja poslanci parlamentu dnes poukázali na dva roky starý prípad nezákonného vypratania rodiny, ktorú obhajoval Ján Čarnogurský. Ten v novembri 2006 vlastnoručne zabránil jednému z robotníkov, aby rodine odmontoval okno, keď ho stiahol za nohu. Za tento skutok v auguste 2007 vedúci úradu ministra spravodlivosti Marián Ševčík dal návrh na Čarnogurského vylúčenie z advokátskej komory. Podľa návrhu mal Čarnogurský v byte páchať násilie a porušovať domovú slobodu.

Vo februári 2008 rezorty vnútra a spravodlivosti podpísali dohodu o spolupráci pri ochrane občanov pred nezákonným vypratávaním z bytov a domov. "Inými slovami, oba rezorty odobrili postup a názor Čarnogurského z roku 2006," zdôraznil Palko a dodal, že ak si Harabin myslí, že každý, kto je múdrejší ako on, by mal odísť z advokácie, potom Čarnogurský nie je jediný ohrozený. Ján Čarnogurský bol podľa Palka už raz z advokácie vylúčený, keď v roku 1981 obhajoval Drahomíru Šinoglovú. "Jeho vylúčenie z roku 1981 vykazuje podobné znaky hlúposti ako terajší návrh," myslí si Palko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu