Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Policajná razia proti podvodníkovi pri Michalovciach! Ľuďom sľuboval rozprávkové zárobky na kryptomenách

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

MICHALOVCE - Slovenská polícia odhalila identitu neznámeho páchateľa, ktorý pod rôznymi legendami vylákal od občanov Českej republiky niekoľko miliónov českých korún. Používal na to zámienky, ako výpomoc pri liečbe v zahraničí, prísľub budúceho spoločného života po odblokovaní finančných prostriedkov majetného dediča či legendu na investovanie do kryptomien, informovala polícia.

Internetový podvodník využíval sieť rôznych účtov v zahraničí a na Slovensku. K súbežnému koordinovanému zásahu polície došlo v Českej republike v okrese Písek a na Slovensku v okrese Michalovce. Slovenskí policajti zadržali na mieste podozrivého R. G. (40), "ktorý sa na sociálnych sieťach vydával za osobu M. B."     

Policajná razia proti podvodníkovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)
 

"Podozrivý R. G. je spolu s osobou H. Š. (51) vyšetrovaný v Českej republike zo spáchania trestného činu podvodu. Na Slovensku je R. G. podozrivý zo spáchania trestného činu legalizácie výnosu z trestnej činnosti, za čo mu hrozí trest odňatia slobody vo výške troch až ôsmich rokov," informovala v pondelok polícia na sociálnej sieti.

Na základe žiadosti českých kolegov sa vo veľmi krátkom čase podarilo policajtom odboru finančného vyšetrovania NCODK P PZ zistiť identitu neznámeho páchateľa, ktorý pod rôznymi legendami ako výpomocou pri liečbe v zahraničí, prísľubom budúceho spoločného života po odblokovaní finančných prostriedkov majetného dediča, až po využitie legendy do investovania do kryptomien vylákať od niekoľkých občanov Českej republiky niekoľko miliónov českých korún, pričom k zastretiu ich pôvodu využíval sieť rôznych účtov v zahraničí a na Slovensku.

 

SLOVENSKÁ A ČESKÁ POLÍCIA UDRELI: ZADRŽALI SME INTERNETOVÉHO PODVODNÍKA, KTORÝ VYLÁKAL OD ĽUDÍ CELÉ MAJETKY ➡Na základe...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Monday, July 31, 2023

Podozrivého 27. júla umiestnili do cely predbežného zadržania. V dome, v ktorom sa zdržiaval, vykonali domovú prehliadku, pri ktorej zaistili 11 mobilných telefónov, počítačovú techniku a desať platobných kariet k účtom. Česká polícia po zadržaní R. G. iniciovala vydanie európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý 28. júla vydal Okresný súd v Tábore.

Viac o téme: PodvodníkPolícia Michalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu