Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najmladšia kandidujúca strana Progresívne Slovensko má v priemere 41 rokov: Najstaršia 58

Progresívne Slovensko
Progresívne Slovensko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Najmladším kandidujúcim subjektom v nadchádzajúcich parlamentných voľbách je Progresívne Slovensko s priemerným vekom kandidátov takmer 41 rokov po zaokrúhlení. Nasleduje Hlas-SD s priemerným vekom takmer 44 rokov. Vyplýva to z hlasovacích lístkov zverejnených na stránke Ministerstva vnútra (MV) SR.

Najstaršími sú naopak Komunistická strana Slovenska s vekom okolo 58 rokov a Vlastenecký blok, ktorý má v priemere takmer 58 rokov. Nasleduje Spravodlivosť s priemerným vekom 53 rokov. Z parlamentných strán je najmladšia SaS s priemerným vekom 44 rokov. Najstarší je Smer-SD, ktorý má v priemere cez 52 rokov.

archívne video Progresívne Slovensko predstavilo volebnú kandidátku

Progresívne Slovensko predstavilo volebnú kandidátku (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Najstarším kandidátom je 90-ročný Ladislav Lysák, ktorý kandiduje za hnutie Republika. Druhý najstarší má 86 rokov a je ním Alojz Luknár z kandidátky strany Spoločne občania Slovenska. Najmladších, teda 21-ročných kandidátov, je celkovo šesť na kandidátkach piatich subjektov. Dvaja sú na kandidátke subjektu Spoločne občania Slovenska a po jednom kandidujú aj za subjekty združené okolo Maďarského fóra, za MySlovensko, Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota a za ĽSNS.

Predčasné parlamentné voľby sa budú konať 30. septembra

Predčasné parlamentné voľby sa budú konať 30. septembra 2023, kandiduje v nich 25 politických subjektov. Volič môže do obálky vložiť jeden hlasovací lístok bez úprav alebo na ňom zakrúžkovať preferovaných kandidátov z listiny danej strany. Najviac však môže odovzdať štyri preferenčné krúžky.

Viac o téme: VoľbyHlasovanieKandidátkyMinisterstvo vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu