Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pes bol počas horúceho dňa zatvorený na balkóne v Bratislave: Pohoršená susedka zverejnila výzvu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages)

BRATISLAVA - V letných mesiacoch sa všade okolo nás šíri osveta o bezpečnosti a starostlivosti o našich zvieracích miláčikov počas horúcich dní. Výzvy prichádzajú zo strany útulkov, občianskych združení, dokonca aj od polície. Väčšina z nich nás upozorňuje, aby sme nenechávali našich miláčikov zavretých v rozhorúčenom aute. Čo ak necháme psa počas letných dní samého doma?

Archívne VIDEO: Nezabudnite dieťa v rozhorúčenom aute: Policajti po celom Slovensku vyzývajú rodičov, aby nepodceňovali situáciu 

Nezabudnite dieťa v rozhorúčenom aute: Policajti po celom Slovensku vyzývajú rodičov, aby nepodceňovali situáciu (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Väčšina ľudí musí chodiť do práce aj počas letných mesiacov a málokto má zo strany zamestnávateľa umožnené si do práce zobrať so sebou aj zvieraciu posilu. Psie škôlky si taktiež nemôže dovoliť každý a zaobstarať stráženie pre štvornohých miláčikov môže byť taktiež náročné, nielen po finančnej stránke. V mnohých prípadoch teda zostávajú v pohodlí domova, až kým sa majitelia nevrátia z roboty.

Na tom by nebolo nič divné, avšak pred pár dňami na jeden podobný prípad upozornila pani na sociálnej sieti. V bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice podľa vlastných slov už viackrát videla počas horúčav psíka zatvoreného na balkóne. Predpokladá, že majitelia boli v tom čase doma, nakoľko bola na miesto privolaná aj mestská polícia a po jej zákroku sa už na balkóne pes nenachádzal. "Psík ledva stal na nohách, len sedel a dychčal. Preboha ľudia spamätajte sa," ukončila svoj príspevok na sociálnej sieti.

Pes bol počas horúceho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/PODUNAJSKÉ BISKUPICE - BRATISLAVA (komunitná skupina))

Príspevok sa začal šíriť raketovou rýchlosťou, ako to už pri podobných témach býva zvykom. V komentároch sa takmer okamžite spustila diskusia, do ktorej sa zapojil aj Boris Vereš, krajský predseda hnutia Sme rodina. Ten však s autorkou príspevku a jej pohoršením úplne nesúhlasil. "Ako toto mi už príde trocha ustrelené. Záchrana psíka zo zavretého auta ok, ale hlásiť psíka na balkóne? Že ledva dýcha, stojí.... veď to asi všetci. Bol tam tieň? Ako dlho tam bol? Mal tam vodu? Nebolo v byte ešte teplejšie? Ja by som sa v prvom rade toto chcel dozvedieť a až potom si môžem urobiť úsudok." 

Polícia má každoročnú kampaň

 

NEZABUDNI NA MŇA V AUTE: TEPLOTA V AUTE🌡🔥 Policajti po celom Slovensku budú propagačný materiál rozdávať počas horúcich...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, July 4, 2023
Viac o téme: PesHorúčavyPodunajské Biskupice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu