Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

AKTUÁLNE NAKA obvinila podozrivého zo spáchania teroristického útoku: Okrem iného sa vyhrážal aj znásilnením detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

POPRAD - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu obvinil osobu D. P. zo spáchania obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová, obvineného zadržali v utorok (18. 7.) podvečer na popradskej železničnej stanici.

archívne video

Polícia ukončila drogový biznis: Muž so ženou vyrábali drogy v prítomnosti dieťaťa (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

"Obvinený mal 13. júla 2023 popoludní zaslať opakovane výhražné správy vrcholným bezpečnostným orgánom SR. Konkrétne Slovenskej informačnej službe, Prezídiu PZ, rezortnej strednej odbornej škole Ministerstva vnútra SR v Košiciach, ďalej Úradu špeciálnej prokuratúry a taktiež Úradu vlády SR," vymenovala Bárdyová.

Z obsahu správ vyplynula podľa nej hrozba súvisiaca s možným spáchaním teroristických útokov na území Slovenska. Obvinený sa vyhrážal podobným útokom ako na maratóne v Bostone i znásilnením detí príslušníkov jednotlivých orgánov. Na základe prístupu policajtov z NAKA v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia Prezídia PZ podozrivého zadržali, čím podľa hovorkyne odvrátili hrozbu. "Viac informácií v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," uzavrela.

 

ZADRŽANIE TERORISTU: CHCEL SPÁCHAŤ ÚTOK AKO NA MARATÓNE V BOSTONE Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, July 19, 2023

 

Viac o téme: Teroristický útokObvinenie NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu