Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na voľbách už začínajú ryžovať aj bookmakeri: Týmto stranám veria najviac, niektoré u nich ani nemajú nárok!

Takto dôverujú jednotlivým stranám bookmakeri. Zobraziť galériu (3)
Takto dôverujú jednotlivým stranám bookmakeri. (Zdroj: Gettyimages.com, Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Aj keď mnohí už majú predvolebnej kampane po krk, je to niečo, čo sa dalo očakávať. Ďalšou záležitosťou, ktoré ovplyvňujú voliča, sú určite aj prieskumy verejnej mienky. No a potom je tu ešte ďalšia cesta, kde si preveriť aktuálnu dôveru voči politickým stranám - bookmakeri v stávkových kanceláriách. Pozreli sme sa na to, ktorej strane veria najviac. No pozerali sme sa aj na to, u ktorých neveria prakticky ani v päťpercentný výsledok.

archívne video

TK strany Saska Výzva ministerstvu hospodárstva. Slovensko môže prísť o takmer 2 milióny eur (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Na možnú víťaznú stranu sa z hľadiska stávok a kurzu pozerá stávková kancelária Niké, ktorá teraz jednoznačne (a zrejme aj na základe posledných prieskumov verejnej mienky) považuje za budúceho víťaza volieb stranu Smer s kurzom 1.35. Nasleduje jú Progresívne Slovensko s kurzom 3.60, ktoré už skutočne v niektorých prieskumoch predbehlo doteraz druhý Hlas-SD, ktorú u bookmakerov dosiahol "skóre" 7.15, a tak je teraz tretí.

Na voľbách už začínajú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro nike.sk)

V kurzoch nasledujú strany Republika, OĽaNO, Sme rodina, KDH, SNS a SaS. Po nich už nasledujú strany s kurzami nad tisíc, ako Demokrati či Modrí, Most-Híd.

Prekročia, či neprekročia 5 percent?

Pozreli sme sa však aj na ďalšiu kategóriu, a tou je zoskupenie strán, ktoré sú rozdeľované na základe dôvery v to, či vôbec prekročia, alebo neprekročia 5 percent. Najvyššie v nelichotivom rebríčku toho, že neprekročia minimálne kvórum, sa nachádzajú strany Aliancia s kurzom 1.10 a Demokrati 1.15. Situácia sa však, naopak, začína lámať v prípade Slovenskej národnej strany (SNS), ktorá aj podľa prieskumov môže pomýšľať na parlament. U nej je kurz na to, že sa nedostanú cez 5 percent vyšší, ako ten, že 5 percent prekročia. Podobne je to aj v prípade Kresťanskodemokratického hnutia a Sme rodina, pričom ide o strany, ktoré výrazne balansujú na 5-percentných hraniciach dôvery.

Na voľbách už začínajú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro nike.sk)

Viac o téme: Stávková kanceláriaParlamentné voľbyPolitické stranyVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu