Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Demokrati deklarovali podporu prípadnej mimoriadnej schôdze k pediatrom

(Zdroj: Topky/Jan Zemiar)

BRATISLAVA - oslanci Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentnej strany Demokrati by podporili otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu k situácii s pediatrami. Podporu deklarovali listom aj Úradu vlády (ÚV) SR. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informovala volebná líderka strany Andrea Letanovská.

"Strana Demokrati ponúka 15 poslancov na otvorenie mimoriadnej schôdze a súčinnosť pri prijímaní opatrení, ktoré nám pomôžu zafixovať stav, ktorý už znamená a predznamenáva cestu do úplného kolapsu," priblížila.

archívne video Peniaze pre samosprávy sú nachystané, tvrdí predseda Demokratov Heger

Peniaze pre samosprávy sú nachystané, tvrdí predseda Demokratov Heger (Zdroj: Topky/Jan Zemiar)

Upozornila na to, že situácia v ambulantnej sfére je kritická. "Ambulantní lekári a pediatri sú vo vysokom veku, sú prestarnutí," podotkla. Poukázala tiež na to, že stovky pediatrov podali pre vyťaženosť výpovede z ambulantných pohotovostných služieb, aby vyslali jasný signál.

Situáciu v ambulantnom sektore treba podľa jej slov riešiť

Demokrati to označili za svoju prioritu. Chcú napríklad postaviť 200 nových ambulancií. Riešenia nateraz však môže podľa Letanovskej priniesť kabinet Ľudovíta Ódora, a preto treba podporiť ich opatrenia. Minister zdravotníctva Michal Palkovič tento mesiac avizoval, že na rokovaní mimoriadnej schôdze parlamentu by sa mohlo riešiť skrátenie ordinačných hodín ambulantných pohotovostí.

Viac o téme: SchôdzaPediatriDemokrati
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu