Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Polícia upozorňuje na podvody dobitia kreditu na kartu mobilného telefónu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje na podvody dobitia kreditu na kartu mobilného telefónu. Žena si chcela dobiť sedem eur, postupne jej však odišlo 10.000 eur, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Žene sa nepodarilo otvoriť aplikáciu na dobitie kreditu, a tak otvorila inú stránku. "Klikla na prvú možnosť a tá ju naviedla na ponuku a výber bánk, cez ktoré môže uskutočniť platbu za kredit. Poškodená si vybrala možnosť svojej banky, kde podľa pokynov zadala prihlasovacie údaje do internetbankingu. Po zadaní údajov jej prišla SNS s osemmiestnym kódom," priblížila hovorkyňa.

archívne video Dôchodkyňa naletela podvodníkovi: Falošný policajt ju mal obrať niekoľko tisíc eur a cennosti

Dôchodkyňa naletela podvodníkovi: Falošný policajt ju mal obrať niekoľko tisíc eur a cennosti (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Poškodenej následne na linke banky uviedli, že jej z účtu postupne odišlo 10.000 eur. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje verejnosť, aby za žiadnych okolností neposkytovala údaje z platobnej karty. "Raďte sa, pýtajte sa, či už známych, pracovníkov v bankách alebo na iných úradoch a miestach, ak si nie ste istí," dodala. 

Viac o téme: TelefónPodvodyKreditPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu