Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Polícia vyšetruje muža, ktorý sa podomácky vyrobenou zbraňou postrelil do nohy

Polícia našla u mužu tisícky nábojov, niekoľko zbraní i granáty z obdobia druhej svetovej vojny. Zobraziť galériu (3)
Polícia našla u mužu tisícky nábojov, niekoľko zbraní i granáty z obdobia druhej svetovej vojny. (Zdroj: Facebook/Polícia - Banskobystrický kraj)

ŽIAR NAD HRONOM - Polícia vyšetruje prípad nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v okrese Žiar nad Hronom. U 70-ročného muža, ktorý sa v sobotu (10. 6.) nechtiac postrelil do nohy, našla tisícky nábojov, niekoľko zbraní i granáty z obdobia druhej svetovej vojny. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa polície sa mal muž postreliť do nohy pri čistení podomácky vyrobenej krátkej guľovej zbrane v jednej z obcí okresu Žiar nad Hronom. Na miesto udalosti boli privolaní záchranári i policajná hliadka. Muž sa po ošetrení priznal, že doma má zbraní viac, a to napriek tomu, že nie je držiteľom zbrojného preukazu.

Archívne video: Opitý muž strieľal na ľudí z balkóna, dva výstrely dopadli aj na policajné auto

Opitý muž strieľal na ľudí z balkóna, dva výstrely dopadli aj na policajné auto (Zdroj: Facebook/Policie České republiky )

Polícia vyšetruje muža, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Banskobystrický kraj)

Polícia vyšetruje muža, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Banskobystrický kraj)

"Pri následnej obhliadke policajti našli viac ako 3000 kusov nábojov rôznych kalibrov, 17 kusov ručných granátov, niekoľko rôznych zbraní a ich častí a niekoľko elektrických rozbušiek, všetko z čias druhej svetovej vojny," priblížila polícia s tým, že zaistené zbrane boli zaslané na expertízne skúmanie. V súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie za prečin nedovoleného ozbrojovania.
 

Viac o téme: GranátyPolícia PostrelenieNelegálne zbrane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu