Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Horskí záchranári pomáhali cyklistovi po páde na Malinom Brde

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/ATE stredisko Nitra AIR)

RUŽOMBEROK - Horskí záchranári pomáhali v nedeľu v stredisku Malinô Brdo cyklistovi, ktorý si poranil ruku a po páde ostal v krátkom bezvedomí na cyklisticko-zjazdovej trati. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojom webe.

Na pomoc mu vyrazili dvaja záchranári HZS z Donovál na terénnom vozidle a o súčinnosť požiadali aj posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Banskej Bystrice. "Na miesto zásahu vysadili pomocou palubného navijaka lekára VZZS a záchranára HZS. Zranenému poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Záchranári HZS z Donovál pomohli pacienta transportovať vo vákuovom matraci na miesto, kde ho mohla vyzdvihnúť letecká technika," uviedla HZS.

 

Pád cyklistu na Malinom Brde Dňa 28.5.2023 na poludnie bola HZS požiadaná o pomoc pre cyklistu, ktorý utrpel poranenia...

Posted by Horská záchranná služba on Sunday, May 28, 2023

Pacienta s lekárom VZZS evakuovali z terénu palubným navijakom. "Po medzipristátí na heliporte strediska Malinô Brdo ho letecky transportovali do Vojenskej nemocnice v Ružomberku na ďalšie vyšetrenia," dodala HZS.

archívne video: Desivá nehoda na priechode pre chodcov v českej Jihlave

Desivá nehoda na priechode pre chodcov v českej Jihlave (Zdroj: MP Jihlava)

Viac o téme: PádCyklistaBezvedomieHZS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu